MedWatch

Pletskud til dansk biotekinvestor i USA

Millionerne vælter ind til den danske biotekinvestor Claus Christiansen, der i forbindelse med en samarbejdsaftale købte en mindre aktiepost i et amerikansk biotekselskab.

Foto: Jyllands-Posten

Den erfarne biotek investor og opfinder, Claus Christiansen, har via sit selskab Nordic Bioscience gjort det igen og tjent en formue på en biotekinvestering. Denne gang er det via en investering i det nyligt børsnoterede amerikanske biotekselskab, Radius Health.

Det skriver dagbladet Børsen, der henviser til, at den danske investor siden børsnoteringen i juni 2014 har øget sin ejerandel med 555,5 mio. kr. til knap 703 mio. kr. I 2011 fik Nordic Bioscience en ejerandel for et et-cifret millionbeløb, da man indgik en samarbejdsaftale om udviklingen af et lægemiddel mod knogleskørhed.

”Hele aktieposten kommer fra, at vi oprindelig tegnede nogle aktier for et symbolsk beløb, der dog kunne ses, og den aktiepost gav retten til fondsaktier i takt med, at vi udførte arbejde,” siger Nordic Biosciences finansdirektør Thomas Nielsen til Børsen.

Thomas Nielsen er finansdirektør i det centrale selskab i Claus Christiansens forretning, Nordic Bioscience. Det er 90 pct. ejet af C. C. Consulting, som så er ejet af Claus Christiansen og hans kone, Bente Juel Riis Christiansen.

Nordic Bioscience arbejder på at forske i og udvikle nye behandlinger imod knogleskørhed, slidgigt, diabetes og fedme. Samlet set har biotekselskabet, ifølge seneste regnskab, udviklet mere end 35 unikke biomarkører til brug i kliniske studier inden for både hud-, lunge- og leverfibrose samt Alzheimers, sarcopenia (muskelsvind) og ledsygdomme.

Christiansens formue bygger på et salg af sit selskab Osteometer Meditech i 1994. Firmaets fokus var knogler og samme grund bliver han ofte i branchen og medierne kaldt "knoglekongen".

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier