MedWatch

Universitet jagter investorer til kræftdiagnostik

Aarhus Universitet har netop opnået patent i USA på en ny diagnostisk teknologi. Metoden kan blandt andet forudsige risikoen for at udvikle kræft, men forskningen risikerer at gå i stå, hvis ikke der bliver fundet nye investorer.

Foto: Colourbox

Der skal ikke mere end en enkelt blodprøve til potentielt at diagnosticere tidligere stadier af kræft og samtidig foretage en screening hos raske personer for at undersøge risikoen for at udvikle kræft. Metoden er udviklet på Aarhus Universitetshospital og den ny teknologi til kræftdiagnostik har netop opnået patentbeskyttelse i USA, oplyser universitet i en pressemeddelelse.

”Metoden anvendes til at opdage særlige forandringer, som påvirker mønstret hos gener, der enten er aktive eller inaktive i en bestemt celle. Metoden er meget følsom og kan opdage disse forandringer i et begrænset antal celler, hvilket er helt afgørende for eksempelvis tidlig diagnosticering af kræft. Det er velkendt, at miljømæssige faktorer spiller en rolle i forhold til forandringer i dette mønster af aktive og inaktive gener. Disse forandringer kan have indflydelse på, hvornår ikke blot kræft, men også en lang række andre sygdomme opstår, såsom diabetes, hjerte-kar-sygdomme og psykiatriske lidelser. Vi ser derfor et kæmpe potentiale for den metode, vi har udviklet,” siger lektor Lise Lotte Hansen, der sammen med Tomasz K. Wojdacz, adjungeret lektor ved Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet forsker i epigenetik med fokus på dna-methylering.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier