MedWatch

Novo indgår milliardaftale

Novo Nordisk har netop indgået en forskningsaftale med et amerikansk biotekselskab, hvor man forpligter sig til potentielt at betale et milliardbeløb.

Foto: Jens Lindhe

Det er ikke ofte, at Novo Nordisk indgår større forskningssamarbejder med eksterne aktører, men det er netop sket.

Således har det danske diabetesselskab netop indgået en samarbejds- og licensaftale med det amerikanske biotekselskab Xencor, hvor man vil anvende Xencors teknologiplatform til at udvike nye lægemidler. Det oplyser amerikanerne i en pressemeddelelse.

Den samlede betaling til Xencor kan løbe op i 175 mio. dollars, eller 1,05 mia. kr., hvilket indeholder både en upfront-betaling, dækning af forskningsudgifter og udviklingsmæssige, regulatoriske og salgsmæssige. Novo Nordisk får alle kommercielle rettigheder til evt. lægemidler.

Hvilket fokus?

Man har tidligere via Novo Nordisk Biotech Fund investeret i selskabet, der udvikler monoklonale antistoffer til behandling af autoimmune inflammatoriske sygdomme, astma, allergiske sygdomme og cancer. Helt tilbage i 2006 investerede man således mere end 6 mio. dollars i selskabet.

Det umiddelbart lidt mærkværdige ved Xencors hovedfokus på blandt andet autoimmune inflammatoriske sygdomme er, at Novo Nordisk tidligere i år netop valgte at droppe sin forskningsindsats inden for inflammatoriske sygdomme, for i stedet at fokusere på diabetes og fedme.

Xencor har dog også ifølge selskabets hjemmeside en præklinisk lægemiddelkandidat rettet mod hæmofili - et område, som Novo Nordisk er aktiv inden for.

 Krogsgaard: Alternativet ville være et megaopkøb

 Novo lukker division - 400 medarbejdere berørt 

 Novo Nordisk stryger sin venture-strategi 

 Rebien: Den stærkeste pipeline nogensinde 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier