MedWatch

Venturefondene i rekordinvestering siden krisen

Venturefondenes investeringslyst er tilbage på niveauet fra før finanskrisen, viser en ny analyse fra Væktsfonden og DVCA. Især life science nyder godt af investeringerne.

Foto: Colourbox

Venturefondene har det seneste år investeret for i alt 1,7 mia. kr. Det fremgår af en ny kvartalsanalyse fra Vækstfonden og DVCA, Brancheforeningen for venture- og kapitalfonde i Danmark. Dermed er investeringsniveauet i år det højeste siden finanskrisen startede i 2008.

80 procent af investeringerne er foretaget i nystartede virksomheder i de såkaldte seed- og start-up faser, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Venturefondenes investeringer yder et væsentligt bidrag til at udvikle danske virksomheder indenfor især life science og IT. Vi ser et fortsat høj investeringsniveau og samtidig en række vel gennemførte exits af virksomheder, som er modnede under fondenes ejerskab,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA.

Det seneste år har danske venturefonde omfattet af analysen frasolgt i alt 21 porteføljevirksomheder. Af de 21 exits blev 8 foretaget i forbindelse med en børsnotering.

"Børsnotering er dog ikke altid et optimalt skridt videre for venture virksomheder. Samarbejder med større, globale medicinalselskaber er ofte et naturligt skridt videre for især videnstunge life science selskaber," lyder det i meddelelsen.

Jannick Nytoft peger på virksomheden Galecto Biotechs salg af rettigheder af sit hovedprodukt TD139 mod lungefibrose til medicinalvirksomheden Bristol-Myers Squibb i november som et godt eksempel på en værdiskabende transaktion inden for global pharma med udgangspunkt i en dansk-svensk virksomhed. Blandt aktionærerne i Galecto Biotech er Sunstone Capital, Novo Seeds og SEED Capital.

Hovedparten af de adspurgte venturefonde forventer en uændret investeringsaktivitet i det følgende kvartal, mens en mindre andel forventer at øge aktiviteten. Ingen fonde forventer at investere mindre.

 Investorforening kalder venturemodel for "stor mundfuld" 

 Kapitalfonde spår vækst og flere investeringer 

 DVCA: Lad os gøre succesen endnu større 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier