MedWatch

Biotek-milliardær satser på immun-onkologi

En amerikansk kræftforsker, som har opbygget en milliardstor formue inden for biotekindustrien, kaster nu sig over antistofbaseret immunterapi.

Foto: Colourbox

Patrick Soon-Shiong vil nu også være aktiv inden for et af de mest interessante og ombejlede kræftområder.

Den amerikanske kræftforsker tjente over 7 mia. dollars på sit biotekeventyr, hvor han udviklede medicin mod brystkræft og diabetes, inden han solgte virksomhederne, som stod for udviklingen, for sammenlagt 8,6 mia. dollars.

Nu indgår han ifølge FierceBiotech et joint-venture med Sorrento Therapeutics, hvor der satses 20 mio. dollar. på at udvikle antistof-baserede immunterapier til behandling af kræft.

Her vil man anvende Sorrentos antistofteknologi til at udvikle lægemiddelkandidater, der blokerer PD-1, PD-L1 og CTLA4 for blot at nævne tre, ifølge selskabet.

 Celgene satser endnu en gang på milliardær

 Biotek-milliardær på banen igen

 Kræftforskende milliardær starter nyt firma

 L.A.’s rigeste mand går til kamp mod kræft 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier