MedWatch

Bill Gates-støttet alliance i milliardstøtte til Ebola-vacciner

En alliance, der blandt andet har Bill Gates-fonden i ryggen, vil nu finansiere et tocifret millionantal doser af Ebola-vacciner. Det er godt nyt for Bavarian Nordic, der ser mulighed for at få ebola-vaccinen hurtigt på markedet.

12 mio. doser for 300 mio. dollars. Så meget er GAVI Alliancen ifølge Bloomberg News villig til at investere i kampen mod Ebola.

Dermed kan danske Bavarian Nordic og dennes samarbejdspartnere GSK og Johnson & Johnson måske se en mere økonomisk frembringende vej fremad med deres Ebola-vacciner.

Som tidligere skrevet på Medwatch venter Bavarian Nordic, at der vil blive indledt fase 2-studier med sin og partneren Johnson & Johnsons Ebola-vaccine i løbet af andet kvartal 2015. Bavarian Nordic meddelte også for nylig markedet, at man nu har givet sin Ebola-vaccine til den første forsøgsperson i samarbejdet med GSK.

Vaccination næste år

Investor relations-chef, Rolf Sass Sørensen, Bavarian Nordic, siger i dag til borsen.dk, at de europæiske myndigheder tilskynder medicinalselskaberne til at gå efter en tilladelse til at anvende et lægemiddel, der ikke er godkendt - hvis der ikke er andre midler på markedet.

”Det er sandsynligt, at så snart man har fase 1-data og går i gang med fase 2-udvikling, så vil medicinalselskaberne søge om såkaldt ”compassionate use” og begynde at vaccinere. Derfor tror jeg, at det vil ske i løbet af 2015, at man begynder at vaccinere folk,” siger Rolf Sass Sørensen.

Den Genève-baserede organisation, der er finansieret af en række regeringer og Bill & Melinda Gates Foundation vil også give så meget som 45 mio. dollars til at rulle vacciner, der får WHO's blåstempling, ud, og yderligere 45 mio. dollars til at hjælpe Ebola-ramte lande med at genopbygge sundhedssystemer og immuniseringstjenester.

Finansiering fra GAVI kan også anvendes til at skabe lagre af første- og andengenerationer af Ebola-vacciner, som skal forvaltes af WHO, og som landene kan få adgang til hurtigt i fremtidige udbrud.

Bavarians ebolavaccine klar til fase 2-studier

Bill Gates-støttet alliance overvejer Ebola-finansiering

Amgen og Gates i Ebola-samarbejde

Gates-fond giver tocifret millionbeløb til HIV-forskning

Gates-fond støtter jagt på fremtidens kondom

Bill Gates i samarbejde med medicinalgigant

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier