MedWatch

Bill Gates-støttet alliance i milliardstøtte til Ebola-vacciner

En alliance, der blandt andet har Bill Gates-fonden i ryggen, vil nu finansiere et tocifret millionantal doser af Ebola-vacciner. Det er godt nyt for Bavarian Nordic, der ser mulighed for at få ebola-vaccinen hurtigt på markedet.

12 mio. doser for 300 mio. dollars. Så meget er GAVI Alliancen ifølge Bloomberg News villig til at investere i kampen mod Ebola.

Dermed kan danske Bavarian Nordic og dennes samarbejdspartnere GSK og Johnson & Johnson måske se en mere økonomisk frembringende vej fremad med deres Ebola-vacciner.

Som tidligere skrevet på Medwatch venter Bavarian Nordic, at der vil blive indledt fase 2-studier med sin og partneren Johnson & Johnsons Ebola-vaccine i løbet af andet kvartal 2015. Bavarian Nordic meddelte også for nylig markedet, at man nu har givet sin Ebola-vaccine til den første forsøgsperson i samarbejdet med GSK.

Vaccination næste år

Investor relations-chef, Rolf Sass Sørensen, Bavarian Nordic, siger i dag til borsen.dk, at de europæiske myndigheder tilskynder medicinalselskaberne til at gå efter en tilladelse til at anvende et lægemiddel, der ikke er godkendt - hvis der ikke er andre midler på markedet.

”Det er sandsynligt, at så snart man har fase 1-data og går i gang med fase 2-udvikling, så vil medicinalselskaberne søge om såkaldt ”compassionate use” og begynde at vaccinere. Derfor tror jeg, at det vil ske i løbet af 2015, at man begynder at vaccinere folk,” siger Rolf Sass Sørensen.

Den Genève-baserede organisation, der er finansieret af en række regeringer og Bill & Melinda Gates Foundation vil også give så meget som 45 mio. dollars til at rulle vacciner, der får WHO's blåstempling, ud, og yderligere 45 mio. dollars til at hjælpe Ebola-ramte lande med at genopbygge sundhedssystemer og immuniseringstjenester.

Finansiering fra GAVI kan også anvendes til at skabe lagre af første- og andengenerationer af Ebola-vacciner, som skal forvaltes af WHO, og som landene kan få adgang til hurtigt i fremtidige udbrud.

 Bavarians ebolavaccine klar til fase 2-studier 

 Bill Gates-støttet alliance overvejer Ebola-finansiering

 Amgen og Gates i Ebola-samarbejde

 Gates-fond giver tocifret millionbeløb til HIV-forskning

 Gates-fond støtter jagt på fremtidens kondom

 Bill Gates i samarbejde med medicinalgigant 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier