MedWatch

Zealand Pharma rejser kæmpesum til at sikre pipeline

Zealand Pharma har rejst flere hundrede millioner kroner i en royalty-baseret obligationsfinansiering til at videreudvikle og udvide virksomhedens egen pipeline (opdateret 06.50).

Zealand Pharma bygning

Zealand Pharma har rejst 300 mio. kr. til at fremme selskabet pipeline herunder den planlagt fulde kliniske udvikling af glukagon-engangspennen mod svær hypoglykæmi hos diabetespatienter. Det oplyser Zealand i en selskabsmeddelelse.

Den ikke-udvandende obligationsbaserede finansiering er baseret på licensindtægter fra lixisenatid som enkeltstående produkt (Lyxumia).

"Denne royalty-baserede finansiering er et væsentligt skridt til yderligere værditilvækst i Zealands egen pipeline i overensstemmelse med den fremlagte strategi. Vi ser samtidigt transaktionen som en validering af lixisenatids potentiale som enkeltstående lægemiddel. Finansieringens struktur sikrer, at kun en del af den anslåede nutidsværdi af Zealands fremtidige indtægter fra lixisenatid nu realiseres som yderligere finansiering til at accelerere udviklingen af Zealands egne produkter og potentielt udvide pipelinen. Zealand bevarer dermed en væsentlig del af værdipotentiale fra lixisenatid, og herunder den fulde værdi af fremtidige LixiLan-licensbetalinger," siger David Solomon, adm. direktør i Zealand Pharma i en kommentar til royalty-finansieringen.

Finansieringen er stillet til rådighed af Athyrium Capital Management og tilhørende fonde, der er en specialiseret healthcare-investeringsvirksomhed i USA. Credit Suisse har fungeret som eneste rådgiver og eneste formidler i transaktionen.

I forbindelse med transaktionen har Zealand fået udarbejdet en analyse af det fremtidige lixisenatid-salg. De forventede fremtidige indtægter fra lixisenatid som enkeltprodukt er på 1500 mio. kr.

Her skal kommende Zealand-topchef udfordre strategien

Zealands store håb følger planen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier