MedWatch

Fedtforbrændingspillen et skridt nærmere

Forskere fra Harvard Universitet forsøger at få industrien interesseret i en ny opdagelse, hvorpå man kan forbrænde fedt uden at skulle en tur på løbebåndet først.

Foto: colourbox

Der er tilsyneladende gode nyheder på vej til alle os, der ikke er vilde med at okse rundt på et løbebånd i fitnesscentret. En gruppe forskere på Harvard University siger nu, at de er et skridt tættere på at skabe en pille, der med tiden kan erstatte løbeturen. Gennembruddet vil kunne ændre måden, som hvide celler lagrer energi på. Det skriver Bloomberg.

Laboratorietest har gjort det muligt for forskerne lettere at manipulere med de hvide fedtceller, som lagrer energi til senere brug og bidrager til fedme og diabetes.

”Vi ønsker at tage det hvide fedt, som ingen ønsker, og forvandle det til det brune fedt, som alle ønsker,” siger Chad Cowan fra Harvard Stem Cell Institute og forstætter:

”Resultaterne tyder på, at man en dag kan finde et lille molekyle, som kunne være en pille, som kan erstatte løbebåndet i form af evnen til at forbrænde fedt og kalorier, siger han.

Forskerne arbejder med stamceller som normalt vil blive til hvide fedtceller. Ved at udsætte cellerne for medicin, herunder Pfizers Xeljanz til behandling af den reumatiske sygdom leddegigt, kan man få dem til at opføre sig mere som brune celler, som forbrænder fedt ved at regulere kropstemperaturen. Forskerne vil nu teste medicinen i dyr for at se om processen er med samme metaboliske ændringer, som test i laboratoriet viser.

Studierne blev igangsat med støtte fra Roche, men selskabet er ifølge Chad Cowan ikke længere aktiv inden for området, og forskeren snakker nu med flere andre medicinalselskaber for at vække industriens interesse.

 Danskerne: Folk må selv betale for fedmebehandlinger

 Bliver Novos fedmemiddel allerede en blockbuster i 2020?  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier