MedWatch

Det betaler lægemiddelindustrien til medarbejderne

Gennemsnitslønnen i den private farmaceutiske industri er på 57.109 kr. om måneden. Her kan du se, hvem der betaler mest, og gennemsnitslønnen i andre store koncerner inden for lægemidler og medico.

Går du efter pengene i den farmaceutiske branche, så skal du forblive i eller søge mod den private sektor. Der er nemlig store forskelle i den aflønning, der tilbydes på det private område og på apotek og i den offentlige sektor. Den private sektor er fortsat lønførende.

Det fremgår af fagforbundet Pharmadanmarks netop offentliggjorte lønstatistik for 2014. En privat ansat, uden for apotek, får i gennemsnit ca. 10.000 kr. mere end en offentligt ansat og 8.500 kr. mere end en ansat på apotek. Overordnet ser er der tale om solide lønninger til medarbejderne i den private sektor, hvor gennemsnitslønnen er 57.109 kr. om måneden.

"Sammenligning på tværs er særligt interessant for dem, som overvejer at skifte job fra den ene sektor til den anden," skriver forbundsformand Antje Marquardsen i et forord i lønstatistikken. Hun tilføjer dog, at det ikke kun er lønnen, det kommer an på, når man forhandler ansættelsesvilkår:

"Uanset hvilken sektor man tilhører, skal man huske, at en høj løn ikke er det eneste, man bør fokusere på. Udover lønnen bør man også tænke på vigtige forhold som løn under barsel, en attraktiv ferieordning, pension og så videre."

Antje Marquardsen fremhæver i en meddelse, at lønniveauet og lønudviklingen på privatområdet fortsat er blandt de førende sammenlignet med andre faggrupper.

"Det skyldes utvivlsomt bl.a., at ledigheden blandt Pharmadanmarks medlemmer er meget lav - faktisk har den ikke været lavere i adskillige år. Derfor må virksomhederne naturligvis betale konkurrencedygtige lønninger for at sikre sig den nødvendige kompetente arbejdskraft," siger hun.

I de højere luftlag i den private sektor kan man se, at direktøren får en gennemsnitlig løn på ca. 105.000 kr. om måneden, en divisions- og afdelingsdirektør får ca. 88.000 kr., mens en produktchef henter 69.000 kr. hjem om måneden.

Her kan du se, hvilken løn de enkelte selskaber giver:

 

Kilde: Pharmadanmark

Du kan se den detaljerede lønstatistik her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier