MedWatch

Bayer og J&J kæmper imod massesøgsmål

De to medicinalkæmper Bayer og J&J forsøger at undgå, at de mange amerikanske søgsmål relateret til selskabernes blodfortynder Xarelto samles hos én dommer, der har erfaring fra en lignende sag.

Foto: Colourbox

En række patienter forsøger via deres advokater at spare tid og penge og muligvis øge chancerne for et tilfredsstillende forlig ved at få samlet deres søgsmål mod de to medicinalgiganter Bayer og J&J hos en enkelt dommer. Et træk, som selskaberne ifølge Bloomberg News forsøger at kæmpe imod.

Anklagen går på, at blodfortynderen Xarelto, som Bayer har udviklet og har rettighederne til uden for USA, mens J&J har rettighederne på det amerikanske marked, er angiveligt relateret til blødninger, som er skyld i 65 patienters død. Sagsøgerne har anmodet om, at de 21 hidtidige sager, der er blevet rejst ved 10 forskellige delstatsdomstole, samles hos dommeren David Herndon i  East St. Louis, Illinois.

Trækket med at konsolidere Xarelto-sagerne kommer i kølvandet fra et 650 mio. stort forlig i sagerne omhandlende Boehringer Ingelheims blodfortynder Pradaxa. Forskere havde knyttet Pradaxa til mere end 500 patienters dødsfald, og selskabet valgte at indgå forlig i mere end 4.000 sager. Og dommeren i denne sag var David Herndon.

Læs hele historien hos Bloomberg News her.

 FDA afviser udvidet brug af Bayer og J&J’s blodfortynder

 Bayers blodfortynder i nye vanskeligheder

 Mistanke til Bayers blodfortynder stiger 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier