MedWatch

Medicinalgrossister har brudt konkurrenceloven

Konkurrencerådet har påbudt de to medicinalgrossister Nomeco og Tjellesen Max Jenne "at ophøre med at koordinere gebyrer og andre forretningsbetingelser."

De to medicinalgrossister Nomeco og Tjellesen Max Jenne (TMJ) har aftalt gebyrer og andre forretningsbetingelser. Det meddeler Konkurrencerådet i en pressemeddelelse.

”De to største medicinalgrossister har aftalt vilkår og priser for den service, de yder apoteker og leverandører. Der er tale om et marked med stram offentlig regulering. Aftalen mellem de to grossister har lagt yderligere bånd på de få tilbageværende muligheder for at konkurrere. Det kan i sidste ende have betydet højere priser for forbrugerne,” udtaler Agnete Gersing, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Ifølge meddelelsen fra Konkurrencerådet har de to grossister, der til sammen sidder på hele markedet, begrænset konkurrencen ved "at udmelde et fælles regelsæt for returnering og kreditering af medicin til samtlige leverandører af medicin på det danske marked," påpeger Konkurrencerådet.

"Det er styrelsens vurdering, at Nomeco og TMJ ved i fællesskab at fastsætte betingelser for returnering og kreditering har elimineret væsentlige konkurrenceparametre imellem dem. Betingelserne er reguleret helt ned til mindste detalje, heriblandt minimumssatser," fremgår det blandt andet af den 93 siders lange afgørelse.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen fik kendskab til det efter en kontrolundersøgelse hos medicinalbranchens aktører i januar 2012.

Nomeco distribuerer ca. 65 pct. af lægemidler og frihandelsvarer til apoteker i Danmark og omsætter for ca. 5,9 mia. kr. om året. TMJ omsætter for ca. 2,9 mia. kr. om året og distribuerer de resterende ca. 35 pct. af lægemidler og frihandelsvarer til apoteker i Danmark.

Nomeco: Helt uenig i Konkurrencerådets afgørelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier