MedWatch

Actavis køber Allergan i kæmpehandel

Medicinalselskabet Allergan er blevet opslugt af Actavis i en handel til svimlende 66 mia. dollar. Handlen rykker samtidig Actavis ind i topti over verdens største medicinalkoncerner.

Foto: Colourbox

Rygterne har svirret længe, og mandag eftermiddag bekræfter både Actavis og Allergan så, at sidstnævnte er blevet købt af førstnævnte i en handel til 66 mia. dollar.

Allergan, der er mest kendt for produktet Botox, undgår dermed at blive overtaget af Valeant, der igennem længere tid ellers har forsøgt sig med en fjendtlig overtagelse af det irske medicinalselskab.

Actavis betaler med kombination af 129,22 dollar per aktie i kontanter og 0,3683 Actavis-aktier for hver aktie af Allergans, hvilket giver en samlet pris per aktie på 219 dollar og dermed 66 mia. dollar.

Transaktionen, der er enstemmigt godkendt af bestyrelserne i Actavis og Allergan, og er støttet af ledelsesteams i begge selskaber, betyder, at Actavis målt på omsætning rykker ind i topti over verdens største medicinalkoncerner. Omsætningen forventes i 2015 at lande på mere end 23 mia. dollar.

"Dagens transaktion giver Allergans aktionærer betydelig og øjeblikkelig værdi, samt mulighed for at deltage i det betydelige potentiale for det fusionerede selskab," udtaler David E.I. Pyott, bestyrelsesformand og adm. direktør for Allergan.

Det kombinerede selskab vil blive ledet af Brent Saunders, adm. direktør, og Paul Bisaro forbliver bestyrelsesformand for bestyrelsen.

 Actavis er tæt på aftale med Botox-ejer

 Ombejlet Botox-producent får nyt købstilbud

 Lager-skandale sætter Allergan-fusion på standby

 Valeant vil hæve Allergan-bud til 350 mia. kr.

 Medie: Valeant optrapper budkrig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier