MedWatch

Ny Alzheimers-test skærer årti væk

En ny blodtest fra et amerikansk selskab ser ud til at opfange sygdommen så meget som 10 år, før klinisk diagnose er mulig.

Foto: Colourbox

Der kan være et særdeles effektivt diagnostik-redskab på vej fra amerikanske NanoSomiX.

I hvert fald har forskere i studie med 174 patienter påvist, at en blodtest, som selskabet vil producere, ser ud til at kunne opfange sygdommen Alzheiimers så meget som 10 år, før klinisk diagnose er mulig.

"Vi får brug for replikation af data og validering, men jeg er meget optimistisk i forhold til, at dette arbejde vil holde vand," sagde Dimitrios Kapogiannis, neurolog ved National Institute on Aging studiets ledende forfatter, ifølge Bloomberg News.

Om sygdommen

Mere end 100 forskellige sygdomme kan medføre demens. Nogle af sygdommene er dog meget sjældne. De sygdomme, der kan medføre demens, kan inddeles efter typen af sygdommen. De hyppigste demenssygdomme er ifølge Alzheimerforeningen de fremadskridende såkaldte degenerative sygdomme. Denne gruppe er årsag til ca. 70 procent af demenstilfældene. Det er sygdomme, som ofte indebærer, at bestemte typer af hjerneceller går til grunde. Til denne gruppe hører Alzheimers sygdom

 Alzheimers-opdagelse kan være en ”game-changer”

 AstraZeneca og Lilly i Alzheimers-samarbejde

 Novartis satser stort på Alzheimers

 Merck satser mia. på Alzheimers-kandidat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier