MedWatch

Pfizer og Merck i milliardaftale

De to medicinalkæmper Pfizer og Merck KGaA har indgået en global alliance, der koster det amerikanske selskab en milliardudskrivning. Pfizer nedjusterer derfor forventningerne til indtjeningen på den korte bane.

Foto: Colourbox

Det er nu lykkedes tyske Merck at få den stærke partner til udviklingen af selskabets eksperimentelle PD-L1-kandidat MSB0010718C, som selskabet igennem længere tid har søgt.

Den tyske medicinalkoncern har således indgået en global alliance med amerikanske Pfizer, der til gengæld betaler tyskerne 5,09 mia. kr. upfront og potentielt yderligere 11,98 mia. kr. i milepælsbetalinger.

"Denne globale alliance giver Pfizer og Merck muligheden for at forene kræfterne og kombinere komplementære styrker med det formål at opfylde behovene hos patienter med flere typer af kræft," udtaler Albert Bourla, koncernchef for Vaccines, Oncology & Consumer Healthcare Businesses hos Pfizer, og fortsætter:

"Immuno-onkologi er en topprioritet for Pfizer. Ved at kombinere dette lovende anti-PD-L1-antistof med Pfizers omfattende portefølje af små molekyler og antistoffer, giver det os mulighed for potentielt at udvide brugen af immunterapi til patienter med kræft og hurtigt at udvide vores onkologiforretning. Hertil kommer, at denne alliance gør os til at fremskynde tidsrammen for vores udviklingsprogrammer og bevæge os ind i den første bølge af potentielle immuno-onkologiske baserede behandlingsregimer."

Og der bliver bestemt sat damp under kedlerne i laboratorierne med det samme. Med udgangspunkt i det igangværende fase 1-program, der har inkluderet mere end 550 patienter, vil begge virksomheder samarbejde på op til hele 20 immuno-onkologiske kliniske udviklingsprogrammer, der forventes påbegyndt i 2015. Disse kliniske udviklingsprogrammer inkluderer op til seks forsøg, fase 2 eller 3, som kan være afgørende for potentielle produkt-registreringer.

Som følge af milliardbetalingen til Merck nedjusterer Pfizer sin tidligere udmeldte forventninger til indtjening per aktie i 2014, der således rykkes fra 1,50-1,59 dollar til 1,40-1,49 dollar.

 Tyske Merck løfter forventningerne

 Mercks PD-1-håb leverer nye, gode data

 Merck søger partner til sit PD-L1-projekt

 Medie: Merck er på vej til at vinde PD-1-kapløb

 Celgene indgår PD-1-samarbejde med købsoption 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier