MedWatch

Leo Pharma-rival sender 719 mand til medicinalgigant

Spanske Almirall har gennemført salget af sin afdeling for luftvejssygdomme til AstraZeneca. Det betyder, at 719 medarbejdere skifter til den svensk-britiske gigant.

Foto: Colourbox

Den spanske medicinalkoncern Almirall, som er en væsentlig konkurrent til danske Leo Pharma på det globale marked for dermatologiske lidelser, indgik i løbet af sommeren en aftale med giganten AstraZeneca om et salg af sin afdeling for luftvejssygdomme - og den handel er nu endeligt gået igennem. Det oplyser Almirall i en pressemeddelelse.

Prisen lyder på på 875 mio. dollar upfront plus potentielle milepælsbetalinger på op til 1,22 mia. dollar for den del af Almirall-forretningen, som dog ikke umiddelbart er den, som danske Leo Pharma konkurrerer med. Samlet svarer det til en pris, der kan løbe op i 11,63 mia. kr.

Det væsentligste aktiv i den del af Almirall, som AstraZeneca altså har betalt mange milliarder for, er medicinen Eklira til behandling af KOL - i folkemunde rygerlunger.

Men mens Almirall modtager en pæn pose penge og til gengæld skiller sig af med en række aktiver, så må den spanske koncern også vinke farvel til flere hundrede medarbejdere.Branchemediet Bio Space skriver således, at 719 medarbejdere vil overgå til AstraZeneca som en del af opkøbsaftalen.

For Almirall betyder handelen også, at man nu har tid og penge til igen at tage kampen op med andre globale aktører, såsom Leo Pharma, på markedet for lægemidler mod hudlidelser.

”Aftalen har givet os et stærkt økonomisk fundament til at sætte fart i vores strategi og begynde at fokusere vores ressourcer på at blive en af de største globale spillere indenfor dermatologi,” udtaler Almiralls adm. direktør, Jorge Gallardo, i pressemeddelelsen.

Milliard-opkøb skærper konkurrence for Leo Pharma

AstraZeneca køber del af Leo-rival

Opkøb og ekspansion får Almirall-salg til at vokse

Almirall ser stort lys i biotekselskab

Almirall lancerer nyt lægemiddel i Danmark

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier