MedWatch

Galecto indgår kæmpe aftale med amerikansk gigant

Det svenske biotekselskab Galecto, der har danske Hans Schambye som adm. direktør, har indgået en potentiel milliardaftale med Bristol-Myers Squibb. Tre danske investorer og en udenlandsk bag.

Foto: Colourbox

444 mio. dollars. Så stor er den potentielle værdi af den aftale, som biotekselskabet Galecto har indgået med Bristol-Myers Squibb (BMS). Det oplyser det dansk-ledede, svenske biotekselskab i en meddelelse.

Det helt afgørende for aftalen er Galectos vigtigste lægemiddelkandidat, TD139, mod lungefibrose. Det er en lægemiddelkandidat, som Galecto netop har sendt i klinikken i Wales.

"Partnerskabet med Bristol-Myers Squibb validerer det, vi har skabt i Galecto, og vil give os mulighed for at fremme TD139 og vores portefølje inden for inden for flere forskellige områder," udtaler Magnus Persson, bestyrelsesformand i Galecto, i meddelelsen.

De detaljerede økonomiske detaljer er ikke blevet offentliggjort, men det fremgår, at BMS har sikret sig en købsoption på Galecto umiddelbart i kølvandet på data fra et fase 1b-studie. Hvis BMS ønsker at købe hele Galecto, skal det ifølge meddelelsen ske senest 60 dage efter, at data for fase 1b-studiet er blevet offentliggjort. Det fremgår dog af meddelelsen, at Galecto får en såkaldt 'option fee'. Hvor stor den er, oplyses dog ikke.

Bag Galecto Biotech står Novo Seeds, Sunstone Capital og SEED Capital, samt tyske Merck Seronos investeringsarm MS Ventures.

 Novo Seeds: Det er en succes med en risiko

 Ny BMS-ledelse kom til Galecto 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier