Bavarian udvider milliardaftale

Bavarian Nordics samarbejdsaftale med Janssen kommer nu ikke kun til at dreje sig om Ebola, efter at selskaberne natten mellem onsdag og torsdag har udvidet til tre nye sygdomsområder.
Foto: Bavarian Nordic
Foto: Bavarian Nordic

En stor dag for Bavarian Nordic blev endnu større kort før midnat onsdag. Det danske selskabs potentielle milliardaftale med Janssen blev nemlig udvidet, så parterne ikke længere udelukkende skal beskæftige sig med en vaccine mod Ebola-virus.

Nu vil Janssen anvende Bavarian Nordics vaccineplatformsteknologi MVA-BN til potentielt at behandle tre andre, ikke-oplyste, infektionssygdomsområder, oplyser det danske selskab i nat, uden dog at sige noget om de økonomiske detaljer.

"Vi er glade for at udvide samarbejdet med Janssen, der har taget den mulighed at evaluere vores gennemprøvede MVA-BN teknologiplatform for yderligere sygdomsmål. Vi ser frem til at arbejde tæt sammen med deres hold i vurderingen af ​​nye og potentielt forbedrede vacciner," udtaler Bavarian Nordics adm. direktør Paul Chaplin.

Eksklusiv option

Bavarian Nordic og Janssen vil samarbejde om evaluering af teknologiplatformen MVA-BN til yderligere tre sygdomsmål inden for området infektionssygdomsområder. Janssen får en eksklusiv option på at samarbejde om et eller flere af målene efter videnskabelig vurdering af MVA-BN-baserede vaccinekandidater, som vil blive udviklet af Bavarian Nordic.

Gårsdagens Ebola-aftale var en af de helt store, og fik Bavarian-aktien til på dagen at stige med 24,33 pct. Licensaftalen medførte en betaling på 25 mio. dollars upfront, mens der var milepælsbetalinger på op til 20 mio. dollars. Dertil kommer potentielle royalties.

Samtidig skulle Bavarian producere mere end 1 mio. doser af vaccinen, hvilket Janssen ville betale 70,8 mio. dollars for her og nu, mens de resterende 28,5 mio. dollars vil blive betalt i løbet af 2015. Samlet set har Ebola-aftalen med Johnson & Johnson en værdi på helt op til 197 mio. dollars, svarende til knap 1,1 mia. kr.

 Nordea: Ebola-aftale kan føre til flere Bavarian-aftaler

 ”I kommer kun til at høre fra os, når vi har indgået en aftale”

 Aamund: Vi er kommet igennem perleporten

 Bavarian i kæmpe samarbejde med J&J 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også