MedWatch

Ny direktør i dansk milliardforretning

Dansk milliardforretning har fået ny direktør. Den nye mand i sædet skal blandt andet øge fokus på det danske marked, hvor man gerne vil finde nye samarbejdspartnere.

Foto: Colourbox

Medicinalvirksomheden Norpharma har fået ny mand i direktørstolen.

Den tidligere direktør Per Wester er nemlig stoppet, da han har fået et job hos Multipharma i Sverige. Hans job bliver overtaget af Anders W. Fogstrup, der i det seneste halvandet år har fungeret som country manager hos Norpharma, som blandt andet beskæftiger sig med smertebehandling, respiration og onkologi.

Anders W. Fogstrup skal stå i spidsen for en forretning, der i 2013 omsatte for knap 2,1 mia. kr., hvilket er mere end en fordobling fra for syv år siden.

Ifølge Anders W. Fogstrup er der intet dramatisk over skiftet, da Per Wester blot fik et andet tilbud, han takkede ja til. Som ny mand i posten vil Anders W. Fogstrup ikke mindst sætte stor fokus på det danske marked, hvor man lige som mange andre har haft udfordringer i de seneste år - blandt andet som følge af en ændring af medicintilskud på området for smertemedicin.

Den ændring betød, at selskabets bundlinje i 2013 landede på 4,45 mio. kr., hvilket var et markant dyk i forhold til årene før. Den udvikling skal Anders W. Fogstrup være med til at vende.

"Det handler om, at vi gerne vil styrke indsatserne lokalt set. Per Wester har haft en nordisk koordinerende rolle, hvor han ikke nødvendigvis har været helt tæt på de enkelte lande," siger Anders W. Fogstrup til MedWatch.

"Mit fokus er at sikre, at vi har en sund drift. Vi har en eksport, der kører ganske fremragende, og så har vi et udfordret hjemmemarked," siger han og tilføjer, at det danske marked udgør cirka 5 pct. af det samlede salg.

Vil være den bedste partner

Et af den nye direktørs fokusområder er at søge nye muligheder på det lokale marked. Normalt er det drevet igennem en cooperate-funktion, men Anders W. Fogstrup har også mandat til at søge nye assets på lokalt plan, som passer ind i Norpharmas portefølje.

"Et af mine fokusområder bliver helt klart at sikre, at vi bliver den bedste partner for andre farmaceutiske virksomheder. Det kan være, at der er virksomheder, som har et enkelt asset i pipeline, som de gerne vil lancere. Det kan dog være vanskeligt at sikre rentabiliteten i lanceringen af et enkelt asset. Så kan vi i et samarbejde gå ind og agere på deres vegne i en kortere eller længere periode," siger han.

Norpharma kan også gå ind og hjælpe med at promovere partneres modne porteføljer, mens man har et arbejdsområde kaldet rough diamond, hvor man kigger efter muligheder, der ikke passer så godt ind i andre selskaber, og overvejer, om det kan være et fornuftigt forretningsområde for Norpharma.

"Vi er fortsat til stede på det danske marked, og vi har stor interesse i at søge nye samarbejdspartnere. Vi har infrastrukturen på plads, så vi kan hjælpe andre. Vi er aktivt søgende i forhold til reelle porteføljer af produkter men også af enkelte assets til det danske marked, som passer ind i vores forretning," siger Anders W. Fogstrup.

 Skarpt bundlinjedyk hos Norpharma

 Norpharma presset af tilskudsvurdering

 Skær i prisen, og få tilskud 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier