MedWatch

Takeda indgår igen potentiel milliardaftale med amerikanere

Japanske Takeda indgår potentiel millardaftale med et amerikansk biotekselskab om fire af amerikanernes lægemiddelkandidater.

For anden gang på få måneder har japanske Takeda indgået en stor aftale med det amerikanske biotekselskab MacroGenics.

Selskaberne har nemlig indgået en aftale om udvikling og kommercialisering af op til fire af MacroGenics' lægemiddelkandidater. Det skriver FierceBiotech.  

Aftalen betyder, at Takeda er med til at finansiere udviklingen af de fire kandidater mod at få en del af fortjenesten efter de mulige godkendelser. Går udviklingen af de fire kandidater som håbet, så skal Takeda betale helt op til 400 mio. dollar i milepælsbetalinger - for hver af de fire kandidater. Det betyder op til sammenlagt 1,6 mia. dollar eller lige knap 9,5 mia. danske koner.

Så sent som for fire måneder siden offentliggjorde de to selskaber en anden aftale, hvor Takeda betalte 33 mio. dollar upfront og potentielt 468 mio. dollar i milepælsbetalinger for MacroGenics MGD010-program. Det er programmer i forlængelse af dette, de to selskaber nu igen vælger at indgå en aftale.

MacroGenics er mest af alt kendt for sine biospecifikke forsøg med antistoffer, der kan ramme to mål med én behandling, og de fokuserer på autoimmune sygdomme samt cancer.  

 Takedas danske salg falder

 Novos fedmekonkurrent går i krig med 900 sælgere i ryggen

 Takeda og Lilly undgår ikke milliardbøde

 Medicingigant taber skattesag om 123 millioner

 Takeda dropper vigtig kræftkandidat 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier