MedWatch

Analyse: Biogen Idec bør fri til Forward Pharma

Ifølge analyse fra finanshus står det danske biotekselskab Forward Pharma med nøglen til endnu større kommerciel succes for Biogen Idecs blockbuster, sclerosemidlet Tecfidera. Finanshus vurderer en partnerskabsaftale som den åbenlyse løsning frem for en juridisk kamp.

Foto: Colourbox

Det danske biotekselskab Forward Pharma og amerikanske Biogen Idec er oplagte samarbejdspartnere. Det fremgår af en analyse fra finanshuset Stifel. Baggrunden for konklusionen skal findes i, at Forward Pharma i forbindelse med den stort anlagte amerikanske børsnotering har afsat knap 30 mio. dollars til et større patentslagsmål mod netop Biogen Idec. I alt vil Forward Pharma rejse 200 mio. dollar via børsnoteringen.

”Vi tror på, at Forward har nøglen for Biogen Idec til at sælge Tecfidera i minimum yderligere to år efter, hvad Biogen Idecs egen patentportefølje vil tillade. Via en simpel regneøvelse vurderer vi, at denne yderligere mulighed er omkring 250 mio. dollars værd for Biogen. Som en tilføjelse til en aftale for at eliminere den nuværende konflikt, mener vi, at de to selskaber er åbenlyse partnere i forhold til at påtage sig risikoen for en fælles udvikling af Forwards formulering af dimethyl fumerate,” skriver Stifel i analysen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier