MedWatch

Bavarian lander ny kæmpe-ordre på koppevaccine

Den amerikanske regering udnytter option til en værdi af cirka 675 mio. kr.

Foto: Steen Wrem

Det var ventet i markedet, men intet er sikkert, før der er en underskrift på kontrakten - og det er der nu på Bavarian Nordics fortsatte samarbejdsarbejde med den amerikanske regering om det danske biotekselskabs koppevaccine.

"BARDA (Biomedical Advanced Research and Development Authority), en del af det amerikanske sundhedsministerium, har udnyttet en option på 118 mio. dollar, cirka 675 mio. kr., i kontrakten om levering af Imvamune koppevacciner til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager (SNS)," skriver Bavarian Nordic i en meddelelse til fondsbørsen.

Dette er den anden option, som udnyttes af den amerikanske regering til indkøb af yderligere Imvamune-doser med henblik på at opretholde et beredskabslager i tilfælde af en nødsituation.

Ændrer ikke ved forventningerne

"De to optioner har tilsammen en værdi af 228 mio. dollar. Desuden hjælper ordren med at opretholde de unikke produktionskompetencer, der er opbygget af Bavarian Nordic, og som bidrager til at beskytte befolkningen imod bioterror," hedder det videre i meddelelsen. Heri påpeger Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic, endvidere:

"Med denne kontrakt fortsætter det succesrige samarbejde omkring udvikling og levering af koppevacciner, som begyndte mellem Bavarian Nordic og den amerikanske regering for mere end et årti siden. Vi er særdeles tilfredse med at den amerikanske regering nu har bestilt yderligere 4 mio. doser til at opretholde deres beredskabslager af Imvamune. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet, såvel i forberedelserne til at kunne levere en forbedret, frysetørret version af Imvamune, som i udviklingen af andre typer af forsvarsvacciner til USA."

Bavarian får en forudbetaling på 18 mio. dollar samt 100 mio. dollar, som vil blive indtægtsført i takt med leverancerne af 4 mio. doser Imvamune.

"Udnyttelsen af optionen ændrer ikke ved selskabets udmeldte forventninger til det økonomiske resultat for 2014," pointerer Bavarian Nordic.

Bavarian sætter turbo på Ebola-vaccine

CFO: Bavarian er på rette spor

Bavarian-CFO: Ordre åbner op for ultimativt mål

Nordea: Øget chance for Bavarian-partneraftale

Aamund sluppet ud af Nordeas greb

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier