MedWatch

Chemometecs tredje CEO på kort tid: Nul dramatik over skifte

Trods både gentagne direktørudskiftninger i løbet af blot halvandet år samt store ændringer i bestyrelsessammensætningen mener selskabets nye konstituerede adm. direktør ikke, at der er noget dramatisk over situationen.

Foto: Colourbox

Det er hørt før, at der er blevet skiftet ud på posten som administrerende direktør hos Chemometec. Onsdag har selskabet for tredje gang siden maj 2013 set en topchef fratræde sin stilling. Det er dog er sket uden dramatik, bedyrer Michael Eising, der er næstformand i bestyrelsen, og som bliver konstitueret som administrerende direktør i Chemometec i stedet for forhenværende topchef Steen Søndergaard.

"Der er lavet en gensidig aftale mellem Chemometec og Steen Søndergaard, og alt er foregået fuldstændig udramatisk. Vi er enige om, at det, vi kommunikerer ud, er, at det er efter en gensidig aftale, siger Michael Eising til Ritzau Finans og fortsætter:

"Der er ingen dramatik i dette - overhovedet. Det vil jeg meget gerne understrege."

Michael Eising tilføjer, at selskabet ikke har flere kommentarer til onsdagens direktørskifte, fordi det er "business as usual" i Chemometec. Den nye administrerende direktør ønsker heller ikke at kommentere, at Chemometec har oplevet flere direktørfyringer gennem de seneste par år. I stedet erkender han, at han i den nye stilling kommer til at skulle vænne sig til en helt anden hverdag.

"I forhold til, hvad jobbet har været som næstformand, er det klart, at jeg kommer til at skulle lægge mange timer i min nye rolle, siger Michael Eising og fortsætter:

"Vores bestyrelse har på det sidste haft nogle opgaver i selskabet, så der er blevet taget hånd om det. Men det er klart, at der er forskel på at sidde som næstformand og i stedet skulle ind og lede den daglige drift af virksomheden.

Ritzau Finans: Har du en ambition om at blive siddende som selskabets administrerende direktør, eller går I og spejder efter en mere længerevarende løsning?

"Det kan jeg ikke kommentere. Der kommer en ordinær generalforsamling i oktober, og der er det klart, at der i den forbindelse vil blive taget stilling til det, lyder det fra Michael Eising.

MedWatch har talt med storaktionæren Martin Glensbjerg, som ikke ønsker ikke at udtale sig og henviser til bestyrelsesformand Preben Kønig. Det har trods gentagne henvendelser indtil videre ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Preben Kønig eller Steen Søndergaard.

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier