MedWatch

Her er Forward Pharmas slagmark

Hvor står Forward Pharma i den potentielt kommende kæmpekonflikt med Biogen Idec om et afgørende patent? MedWatch forsøger at give et omfattende billede af, hvordan patenttvistens labyrintiske vilkår umiddelbart slanger sig.

Foto: Emil Ryge Christoffersen, Jyllands-Posten

I 1959 beskrev den tyske kemiker Walter Schweckendiek, hvordan fumarsyre succesfuldt var i stand til at behandle hans egen psoriasis. Nu, 55 år efter, trækker kemikerens opdagelse tråde op til et potentielt kommende slagsmål mellem det danske biotekselskab Forward Pharma og amerikanske Biogen Idec. For begge firmaer påstår, at de har retten til opfindelsen, blot til brug mod multipel sklerose.

Det helt store spørgsmål er, hvem der har ret, og svaret kan blive milliarder af kroner værd. MedWatch forsøger her at give et omfattende billede af, hvordan patenttvistens labyrintiske vilkår umiddelbart ser ud. I Europa gælder det for parterne om at bevise, hvem der først patenterede opfindelsen. Men for gamle amerikanske patenter gælder de gamle regler, og her skal parterne bevise, hvem der var først med selve opfindelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier