MedWatch

Roche får godkendt cancermiddel

Som de første sundhedsmyndigheder har de japanske godkendt et nyt cancerlægemiddel fra Roche. Lægemidlet har breakthrough-status i USA.

Foto: Colourbox

Den schweiziske medicinalkoncern Roche har fået godkendt cancerlægemidlet alectinib til behandling af patienter med ikke-småcellet lungekræft af de japanske sundhedsmyndigheder, MHLW. Det fremgår af en meddelelse fra Roche.

Forskningsdirektør i Roche, Sandra Horning, udtrykker tilfredshed med godkendelsen og kalder det "fantastiske nyheder" for patienterne. Nok så interessant er det også, at lægemidlet måske kan anvendes bredere.

"Et andet interessant aspekt ved alectinib er, baseret på tidlige studier, at det måske også virker for patienter med tumorer, der har spredt sig til hjernen - et svært område at nå med den nuværende medicin på markedet. Vores research inden for det område vil fortsætte," udtaler Sandra Horning i meddelelsen.

Netop alectinib har fået breakthrough-status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, men der er endnu ikke indsent registreringsansøgning i hverken USA eller i Europa. At et lægemiddel med breakthrough-status bliver godkendt, skal langt fra tages for givet. Det måtte blandt andet konkurrenten Novartis tilbage i midten af maj sande, da FDA  vendte tommelfingeren nedad for Novartis’ lægemiddelkandidat RLX030, også kendt som serelaxin, til behandling af akut hjertefejl.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier