MedWatch

Alk-dir: Japanske patienter var måske ikke syge nok

ALK Abellos japanske studie nåede ikke de primære endemål. Årsagen er muligvis, at forsøgspersonerne ikke har været syge nok, forklarer det danske allergiselskab.

Foto: ALK, PR

De forsøgspersoner, som deltog i Alk-Abellós japanske partner, Toriis, fase II/III-forsøg med Alks tabletvaccine mod allergiske luftvejslidelser forårsaget af husstøvmider, var muligvis ikke syge nok. Og det kan være forklaringen på, at forsøgene ikke nåde sit primære endemål, som var at vise en statistisk signifikant lavere risiko for moderate til svære astma-eksacerbationer sammenlignet med patienter, der modtog placebo. Det antager Alk-Abellós pressechef, Martin Barlebo.

"Vi tror - og nu har vi lige kikket ned i tallene - at patienterne i Japan har lidt af lidt mildere form af allergisk astma og har haft lidt færre symptomer. Og så er det jo sværere at vise en effekt af behandlingen," påpeger Martin Barlebo.

Tilsvarende europæiske forsøg med behandlingsformen faldt heldigere ud for Alk-Abelló.

"Vores forsøg i Europa viste, at vi kunne. Men det kunne vi ikke bevise i Japan, og det skal vi kikke på nu. For det har været to studier, som i design lignede hinanden," fastslår Martin Barlebo.

Alk-Abelló regner med at indsende ansøgning om europæisk registrering af behandlingsformen i anden halvdel af i år.

For det japanske marked kan det mislykkede studie betyde, at der må gennemføres et nyt studie.

"Ja, så må man jo ind og kikke på, hvordan studiet har været designet, hvordan er det blevet gennemført, og hvad er det for nogle patienter, der har været med - har det været de rigtige patienter. Altså, man ser jo fra tid til anden, at kliniske studier viser noget andet, end man havde regnet med", forklarer Martin Barlebo. Han oplyser at det har taget et år at gennemføre det seneste studie.

Endnu er behandling af allergiske luftvejslidelser forårsaget af husstøvmider med tabletten ikke godkendt på noget marked.

Torii har også gennemført forsøg med tabletten til behandling af allergisk rhinitis forårsaget af husstøvmider. Her er der tale om mere normale "høfeber-symptomer", og de forsøg blev gennemført med succes i marts i år. Torii regner med at indsende registreringsansøgning for den behandlingsform i løbet af seks til ti måneder.

I alt 1800 japanere har deltaget i Toriis forsøg.

 ALK's japanske tablet når ikke primære endemål 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier