MedWatch

"Tyggegummi-familie" bag forskning i rygestop

Danske Fertin Pharma, der udvikler og producerer nikotintyggegummi, åbner i dag et nyt dansk forskningscenter med fokus på nikotin.

Foto: Colourbox

Den kendte tyggegummi-familie Bagger-Sørensen etablerer nu via familiens firma et forskningscenter, der skal opdyrke nye og mere effektive produkter til at få folk til at stoppe med at ryge.

Nicotine Science Center er navnet på danske Fertin Pharmas nye forskningscenter, der officielt åbner i firmaets hovedkvarter i Vejle i dag, fredag.

Formålet er at kunne udvikle endnu mere effektive nikotinerstatningsprodukter, såsom nikotintyggegummi og for at kunne gøre det, er det ifølge selskabet, der udvikler og producerer nikotintyggegummi og er ejet af den stenrige familie Bagger-Sørensen, der i sin tid ejede Dandy, nødvendigt at gøre fremskridt inden for forståelsen af nikotin, og hvordan det bliver optaget i kroppen.

"Målet med Nicotine Science Center (NSC) er netop dette: at øge forståelsen af nikotin og dens optagelse, gennem bevillinger og facilitering af forskningsprojekter sammen med ledende forskere, universiteter og andre relevante organisationer," oplyser Fertin Pharma i en pressemeddelelse.

Næste generation

Centeret, der desuden har en afdeling i Mumbai, hvortil man er ved at rekruttere tre medarbejdere, er allerede involveret i udviklingsprojekter sammen med danske og europæiske universiteter, og i løbet af efteråret 2014 vil centeret oprette en ansøgningspulje på 1 mio. kr. til forskning inden for nikotin.

”Gennem mere end 25 år har Fertin Pharma arbejdet vedholdende og dedikeret med at udvikle effektivt nikotintyggegummi til tobaksafvænning”, udtaler Søren Birn,  adm. direktør for Fertin Pharma, og fortsætter:

”Vi har brug for engagerede partnere og forskere inden for vores forskningsområde for at realisere vores ambition om hele tiden at udvikle næste generation af produkter, så vi kan give rygere mere og mere effektive produkter til rygestop. Derfor har vi besluttet at finansiere og facilitere denne vigtige udvikling gennem vores Nicotine Science Center.”

Samarbejdspartnere i ind- og udland

Der er pt. en direkte ansat i centeret i Vejle, centerets senior principal program manager Kent Albin Nielsen, og så er tilknyttet centeret et advisory board bestående af tre ifølge Fertin ledende forskere inden for nikotinrelateret forskning og orale, medicinske dispenseringsformer.

Der er tale om overlæge Philip Tønnesen, Dansk Center for Søvnmedicin på Glostrup Hospital, professor Andreas Bern-kop-Schnürch, Innsbrück Universitet i Østrig og professor Rainer Müller, Freie Universitet i Tyskland.

De nuværende samarbejdspartnere tæller Københavns Universitet, Aalborg Universitet og DTU i Danmark, mens Universitetet i Münster, Tyskland og svenske Lund Universitet også medvirker.

 Krigen mod nikotintyggegummikæmper er udskudt

 Alkalon-direktør: Vækst skal føre til salg

 Rigmandsselskab får ny topchef

 Stenrig "tyggegummi-familie" tabte stort på life science firma

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier