MedWatch

Medicinalfirmaer skal fremover offentliggøre støtte til læger

Europæiske medicinalvirksomheder vil fra 2016 lægge enhver form for økonomisk støtte til læger frem for offentligheden. Det har industriens brancheorganisation vedtaget.

Foto: Colourbox

Fremover vil europæiske lægemiddelfirmaer offentliggøre al direkte og indirekte økonomisk støtte til sundhedsprofessionelle og sundhedsorganisationer. Det har den europæiske lægemiddelindustris interesseorganisation EFPIA vedtaget i et bindende regelsæt.

Det skriver Dagens Pharma.

Regelsættet ‘Code on Disclosure of Transfers of Value from Pharmaceutical Companies to Healthcare Professionals and Healthcare Organisations’ træder i kraft fra 2016, hvilket vil sige, at betalinger foretaget i kalenderåret 2015 vil blive offentliggjort.

National lovgivning vil træde i stedet for regelsættet, hvis den er lige så vidtgående. Det gælder blandt andre Danmark, hvor regeringens ‘handleplan for øget åbenhed i samarbejdet mellem sundhedspersoner og lægemiddel- og medicoindustrien’ forventes at træde i kraft 1. november i år.

 Professor vælger industrisamarbejde frem for udvalg

 Lif: Ufleksible habilitetsregler er groteske

 Lif: Håbet er en mytedræber, ikke en gabestok 

 GSK dropper kritiserede salgsmetoder

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier