MedWatch

FDA godkender Lilly-kræftmiddel

Lægemiddel fra Eli Lilly får tomlen op fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har i dag godkendt Cyramza til behandling af patienter med fremskreden mavekræft eller adenocarcinom i den gastrooesophageale forbindelse, der er en form for kræft i regionen, hvor spiserøret slutter sig til maven. Cyramza markedsføres af Eli Lilly. Det skriver FierceBiotech.

Cyramza er en angiogenese-hæmmer, der blokerer blodforsyningen til tumorer. Den er beregnet til patienter, hvor kræften ikke kan gjernes kirurgisk eller har spredt sig efter at være behandlet med fluoropyrimidin eller platin-indeholdende behandling.

”Selvom antallet af mennesker med mavekræft i USA er faldet i løbet af de seneste 40 år, kræver patienterne nye behandlingsmuligheder. Især hvis de ikke længere reagerer på andre behandlingsformer. Cyramza er en ny behandlingsmulighed, der har demonstreret en evne til at forlænge patienternes liv og nedsætte hastigheden af væksten på tumorer,” udtaler Richard Pazdur, der er direktør for afdeling for Hæmatologi og Onkologi Produkter i FDA.

Forsøgspatienter overlevede længere

Sikkerheden og effektiviteten af Cyramza blev vurderet i et klinisk forsøg med 355 deltagere med inoperabel eller metastatisk mave eller gastroøsofageal kræft. To tredjedele af forsøgsdeltagerne fik Cyramza, mens de øvrige deltagere fik en placebo. Forsøget var designet til at måle længden af tid, deltagerne levede før de døde.

Resultaterne viste deltagerne behandlet med Cyramza oplevet en gennemsnitlig overlevelse på 5,2 måneder sammenlignet med 3,8 måneder for deltagerne, der fik placebo. Derudover oplevede deltagerne, der tog Cyramza, en forsinkelse i tumorvækst sammenlignet med deltagere, der fik placebo. Resultater fra et andet klinisk studie, som evaluerede effekten af ​​Cyramza plus paclitaxel, der er et andet kræftlægemiddel, overfor paclitaxel alene viste også en forbedring i samlet overlevelse.

Læs hele artiklen her.

 GSK i immunterapi-aftale med universitet

 Puma-pille slår Roche-blockbuster, men...

 Lilly køber Novartis-division

 Eli Lilly kaster sig over kombinationsbehandling 

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier