MedWatch

Cochrane: Tamiflu-effekt mangler dokumentation

Manglende beviser og uønskede bivirkninger får det internationale samarbejdsnetværk Cochrane og British Medical Journal til at sætte spørgsmålstegn ved, om det stadig er forsvarligt at anbefale Roche-lægemidlet Tamiflu til behandling af influenza.

Foto: Colourbox

Det nedbringer ikke antallet af hospitalsindlæggelser eller komplikationerne ved en influenza-infektion. Det har en række uheldige bivirkninger såsom kvalme, opkast, hovedpine og psykiske forstyrrelser. Og endelig lader det til, at det ligefrem reducerer produktionen af antistoffer mod influenza-virus.

Det er en markant bredside, som det internationale samarbejdsnetværk Cochrane og British Medical Journal (BMJ) ifølge Dagens Pharma fredag sender af sted mod Roches antivirale influenzamiddel Tamiflu.

I et review publiceret i British Medical Journal (BMJ) konkluderer Cochrane på baggrund af de offentliggjorte resultater, at der ganske enkelt ikke er tilstrækkelig dokumentation for effekten af Tamiflu. Den eneste veldokumenterede effekt af Tamiflu skulle være, at lægemidlet gennemsnitligt reducerer varigheden af en influenza-infektion hos voksne med et halvt døgn.

Alt dette får nu Cochrane og BMJ til at sætte spørgsmålstegn ved, om det stadig er forsvarligt at anbefale lægemidlet til behandling af influenza.

Læs hele artiklen her. (kræver log-in)

 Bekymrende resistens over for influenza-medicin

 Roche lægger Tamiflu-data frem i lyset

 Engelske politikere lægger pengepres på Roche

 NICE fastholder anbefaling trods fusk-anklage 

Mere fra MedWatch

Bioneer indgår partnerskab med Novo-støttet DTU-forskningsenhed

Kontraktforskningsvirksomheden Bioneer har indgået et strategisk partnerskab med DTU-baserede og Novo-støttede National Biologics Facility (NBF), som yder services for medicinalfirmaer fra tidlig opdagelse af lægemidler til præklinisk udvikling. Med aftalen fordobler Bioneer sin proteinproduktionskapacitet, og faciliteter til at fremstilling bygges nu hos både NBF og Bioneer.

WS Audiologys topchef kender intet til EQT's exit-planer

Den normale tidshorisont for kapitalfonden EQT's ejerskab er ved at nærme sig, når det kommer til WS Audiology, men ifølge høreapparatselskabets adm. direktør Eric Bernard, er der endnu ikke nogen klarhed om hvornår, der eventuelt skal ske ændringer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier