MedWatch

Cochrane: Tamiflu-effekt mangler dokumentation

Manglende beviser og uønskede bivirkninger får det internationale samarbejdsnetværk Cochrane og British Medical Journal til at sætte spørgsmålstegn ved, om det stadig er forsvarligt at anbefale Roche-lægemidlet Tamiflu til behandling af influenza.

Foto: Colourbox

Det nedbringer ikke antallet af hospitalsindlæggelser eller komplikationerne ved en influenza-infektion. Det har en række uheldige bivirkninger såsom kvalme, opkast, hovedpine og psykiske forstyrrelser. Og endelig lader det til, at det ligefrem reducerer produktionen af antistoffer mod influenza-virus.

Det er en markant bredside, som det internationale samarbejdsnetværk Cochrane og British Medical Journal (BMJ) ifølge Dagens Pharma fredag sender af sted mod Roches antivirale influenzamiddel Tamiflu.

I et review publiceret i British Medical Journal (BMJ) konkluderer Cochrane på baggrund af de offentliggjorte resultater, at der ganske enkelt ikke er tilstrækkelig dokumentation for effekten af Tamiflu. Den eneste veldokumenterede effekt af Tamiflu skulle være, at lægemidlet gennemsnitligt reducerer varigheden af en influenza-infektion hos voksne med et halvt døgn.

Alt dette får nu Cochrane og BMJ til at sætte spørgsmålstegn ved, om det stadig er forsvarligt at anbefale lægemidlet til behandling af influenza.

Læs hele artiklen her. (kræver log-in)

 Bekymrende resistens over for influenza-medicin

 Roche lægger Tamiflu-data frem i lyset

 Engelske politikere lægger pengepres på Roche

 NICE fastholder anbefaling trods fusk-anklage 

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier