MedWatch

GSK i immunterapi-aftale med universitet

Den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline har indgået en samarbejdsaftale med et amerikansk universitet angående udvikling af immunterapier til behandling af kræft.

Den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK) har indgået et forskningssamarbejde med MD Anderson Cancer Center fra University of Texas rettet mod udvikling af nye immunterapier til kræftbehandling. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Gennem samarbejdet vil de to parter identificere nye terapeutiske tilgange, evaluere patientrespons igennem kliniske studier og udvikle nye lægemidler.

Det er dog langt fra første gang, at universitetets kræftcenter slår pjalterne sammen med et medicinalselskab.

”Med denne aftale har vi nu indgået vores fjerde og sidste store samarbejde med store selskaber, som deler vores dedikation til at indfri potentialet i immunterapier gennem vores immunterapi-platform,” udtaler Ferran Prat, vicepræsident for MD Anderson Strategic Industry Ventures.

De tre foregående samarbejder indenfor immunterapier er indgået med MedImmune, Johnson & johnson/ Janssen Biotech og Pfizer. Herudover samarbejder kræftcenteret også med Bayer Healthcare og Onyx Pharmaceuticals, ligesom man allerede i 2007 indgik sit første samarbejde med GSK på kræftområdet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier