MedWatch

AbbVie dropper sag mod EMA

Medicinalselskabet AbbVie har droppet to retssager mod de europæiske sundhedsmyndigheder EMA.

Foto: Colourbox

AbbVie, som er medicinalarmen i det amerikanske life science-selskab Abbott, har valgt at droppe to retssager de europæiske medicinmyndigheder EMA. Det skriver myndighederne i en meddelelse.

I marts 2013 trak medicinalselskabet EMA i retten for at forhindre offentliggørelsen af kliniske data vedrørende selskabets storsælgende leddegigtmedicin Humira, som man mente var ”fortrolige og kommercielt følsomme oplysninger”.

 Amerikansk gigant i livtag med EU 

Og i april besluttede en europæisk domstol så at udstede et midlertidigt forbud mod at myndighederne offentliggjorde de kliniske data. Den beslutning blev dog annulleret af en højere europæisk retsinstans i december 2013.

 EU-domstol bremser åbenhed om kliniske data 

Og nu har AbbVie altså valgt helt at droppe de to forskellige sager mod EMA.

Ikke et nederlag

Det skal dog ikke ses som noget nederlag for medicinalselskabet. Beslutningen er nemlig truffet, fordi EMA har imødekommet en begæring fra AbbVie fra april 2013 og dermed accepteret redigerede udgaver af de kliniske dokumenter.

”En væsentlig portion data vil blive offentliggjort, mens de kommercielt følsomme oplysninger beskyttes. Derfor har AbbVie trukket søgsmålene tilbage,” skriver selskabet ifølge Reuters i en meddelelse.

EMA skriver, at der er tale om ”begrænsede ændringer, som er på linje med myndighedernes praksis”.

Mens AbbVie dropper sine retssager mod EMA, så ruller en lignende sag fra det amerikanske biotekselskab InterMune videre, hedder det i meddelelsen fra EMA.

AbbVies beslutningen kommer dagen efter, at EMA annoncerede nye omfattende retningslinjer for offentliggøreslen af data, der skal sikre en lang større åbenhed om kliniske studier.

 EU’s nye åbenhedskrav er en realitet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier