MedWatch

Gøtzsches bosser lægger afstand til ham

Ledelsen af det internationale Cochrane-netværk lægger nu afstand til de udtalelser, som det danske centers leder, Peter Gøtzsche, er kommet med omkring psykiatrisk medicin og medicinalindustrien.

Peter Gøtzsche, professor, dr. med., Det Nordiske Cochrane Center

Den danske professor Peter Gøtzsche har haft rettet sigtekornet stift mod medicinalindustrien og psykiatrisk medicin i den seneste tid, hvor han er kommet med en række markante udtalelser.

Udtalelser, så som at industrien er kriminel og korrupt, og at psykiatriske patienter er bedre stillet uden psykiatrisk medicin. Udtalelser, som den øverste ledelse af det internationale Cochrane-netværk, som Gøtzsche er leder af den danske afdeling af, nu ifølge Altinget tager skarp afstand fra.

"Jeg ønsker at fastslå udtrykkeligt, at det ikke er The Cochrane Collaborations synspunkter på dette spørgsmål, og vi støtter dem ikke," skriver den adm. direktør for The Cochrane Collaboration, Mark Wilson, ifølge Altinget i et brev til Dansk Psykiatrisk Selskab og en række fremtrædende psykiatri-professorer.

Intet at udsætte på fortolkning

Ledelsen kræver derfor nu, at den danske professor fremover gør det klart, at han ikke udtaler sig på Cochrane-netværkets vegne, når han kommer med sådanne udtalelser.

I samme ombæring understreger Mark Wilson dog, at netværket fortsat har stor respekt for professorens faglige ekspertise.

"Som direktør for Nordisk Cochrane Center, er Peter Gøtzsche en højt respekteret og erfaren forsker. Cochrane har ikke noget at udsætte på Peters ekspertise i at fortolke beviser, som han ser dem", skriver han således ifølge Altinget.

Dog fastslår Mark Wilson, at man vil bede Peter Gøtzsche om at dele upubliceret materiale med Cochrane-kolleger, inden det bliver offentliggjort.

Det var ikke muligt for Altinget at få en kommentar fra Peter Gøtzsche.

Medicin er skyld i tusindvis af dødsfald hvert år

Gøtzsche anmelder psykiater til nævn

Patientforening frygter: Hadsk debat får sindslidende til at droppe pillerne

Psykiaterformand: Overlæges forslag vil føre til flere selvmord

Direktør for Sundhedsstyrelsen: Det er farligt at sprede angst om psykofarmaka

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier