MedWatch

FDA godkender schweiziske giganters nældefeber-middel

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt lægemidlet Xolair fra Roche og Novartis, som bliver det første godkendte biologiske lægemiddel til behandling af nældefeber.

Foto: Colourbox

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har mandag godkendt produktet Xolair (omalizumab) til behandling af såkaldt kronisk idiopatisk urticaria (CIU) – på dansk nok bedre kendt som nældefeber. Det oplyser schweiziske Roche i en pressemeddelelse.

Lægemidlet er udviklet i et samarbejde mellem Roche-selskabet Genetech og ligeledes schweiziske Novartis, og produktet vil blive markedsført af Roche og Novartis i USA.

Xolair er blevet godkendt til patienter fra 12 år og opefter, der fortsat udviser symptomer på nældefeber efter behandling med antihistaminer. Antihistaminer har indtil videre været den eneste behandlingsmulighed for disse patienter, til trods for at omkring halvdelen ikke kan afhjælpes tilstrækkeligt af denne type behandling, skriver Roche.

”Kronisk idiopatisk urticaria kan være svært at få bugt med, fordi man ikke har overblik over årsagerne ti sygdommen, og andre godkendte lægemidler ikke er tilstrækkeligt effektive for mange patienter,” udtaler Roches chief medical officer Sandra Horning i meddelelsen.

Nældefeber rammer omkring 1,5 millioner amerikanere i løbet af deres liv, og sygdommen, som forårsager hævelse, kløe og smerter, kan vare i mange måneder eller i værste tilfælde årevis. Ifølge Roche bliver Xolair nu den første godkendte biologiske behandling mod lidelsen.

Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, godkendte Xolair tilbage den 7. marts 2014.

 Roche kan ånde lettet op med nye astma-data 

 Succes og fiasko for Novartis i EU 

 Schweiziske flagskibe får milliardbøde i Italien 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier