MedWatch

Venturefond: Vi er klart i investeringsmode

Venturefonden Sunstone Capital er med egne ord klart i ”investeringsmode”, og her er øjnene rettet mod særligt to områder. Fonden har for nylig været med til at børsnotere biotekselskabet Egalet, og i kulissen lurer nye exits.

Foto: Sunstone Capital / PR

Den danske venturefond Sunstone Capital forventer både nye investeringer og sandsynligvis også nye exits i løbet af 2014. Den store udfordring er fortsat det, der bliver betegnet som ’dødens gab’ inden for dansk biotek, hvor der ifølge blandt andet Sunstone Capital mangler risikovillig kapital til de tidlige biotek-investeringer.

”2013 har været et rigtig godt år, og biotek har udviklet sig positivt. Det vi ser nu, er resultat af de mange biotekinvesteringer, som blev foretaget omkring årtusindeskiftet, og det viser, at udvikling af et biotekselskab ofte tager 10 til 12 år frem til et salg eller en IPO. Hovedparten af de exits, som Sunstone har gennemført i de seneste år, er fra vores første fond, hvor de første investeringer blev foretaget netop i disse år, og det ser vi så resultatet af nu,” siger Sten Verland, partner i Sunstone Capital, i et interview med MedWatch, med henvisning til blandt andet de store salg af Action Pharma og Zymenex samt IPO’erne af Zealand Pharma og Evolva.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier