MedWatch

F&U-chef: Merck har brug for opmuntring

Medarbejderne i Mercks F&U-afdeling har mistet deres selvtillid og livsglæden, siger selskabets forskningschef. Men selskabet kan være på vej mod bedre tider.

Foto: Merck/ PR

Forskerskaren i den amerikanske medicinalkæmpe Merck har mistet troen på sig selv efter, at en længevarende tørke af vigtige nye lægemidler fra selskabet har drænet Mercks F&U-medarbejdere for selvtillid. Det forklarer selskabets forskningschef Roger Perlmutter i et interview med Reuters.

”Det er måske ikke så meget specifikke færdigheder, der mangler, det er mere et spørgsmål om et dyk i moral. De forskellige uheldige episoder har fået folk til at miste deres joie de vivre (livsglæde, red.). De har mistet følelsen af, at de virkelig kan gøre en forskel,” siger Roger Perlmutter til Reuters.

Men selvom det står skidt til lige pt., så ser forskningschefen dog lys for enden af tunnelen. Han forudser, at Merck snart vil lægge den dårlige tid bag sig i takt med, at nye lægemidler opnår godkendelse.

”Det jeg skal gøre, er at genskabe den der følelse af kompetence af vigør, af grundighed og af villighed til at løbe en risiko for at opnå noget stort i organisationen,” tilføjer han.

Mod bedre tider.

Og F&U-opsvinget kan måske allerede være på vej.

I hvert fald meddelte den amerikanske storkoncern i starten af ugen, at man havde påbegyndt sin såkaldte ”rolling submission” af en ansøgning for sin nye immunterapi til behandling af fremskreden modermærkekræft, som går under navnet MK-3475, til de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA.

Og onsdag blev den nyhed fulgt op af en melding om, at et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, havde anbefalet godkendelse af lægemidlet vorapaxar til behandling af blodpropper. 10 panelmedlemmer havde stemt for, mens kun 1 stemte imod.

En positiv anbefaling er ikke nødvendigvis lig med en endelig godkendelse fra myndighederne, men FDA skeler naturligvis kraftigt til, hvad ekspertpanelerne siger om et givent lægemiddel.

Læs Reuters interview med Roger Perlmutter her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier