MedWatch

Forskningsresultater kan åbne for ny diabetesbehandling

Opdagelser foretaget af bl.a. forskere ved Novo Nordisk peger på, at betændelsestilstande er med til både at igangsætte diabetes og forværre komplikationerne.

Foto: colourbox

Betændelsestilstande spiller en rolle i udviklingen af diabetes og i forværrelsen af komplikationerne forbundet med sygdommen.

Det er ifølge nyhedsmediet Science Codex konklusionen i et studie, hvor forskere fra bl.a. Novo Nordisk i mus har opdaget, at en bestemt type immuncelle invaderer diabetiske væv i nugspytkirtlen under de tidlige stadier af sygdommen.

Disse inflammatoriske celler producerer en stor mængde af pro-inflammatoriske proteiner, kaldet cytokiner, som direkte bidrager til afskaffelsen af insulin-producerende beta-celler i bugspytkirtlen, hvilket resulterer i diabetes. Denne opdagelse blev offentliggjort i januar-udgaven af Journal of Leukocyte Biology.

"Undersøgelsen kan give ny viden, der muliggør udviklingen af skræddersyede anti-inflammatoriske behandlinger, der kan formindske byrderne af at have type 2-diabetes. Disse nye behandlinger kan vise sig at supplere eksisterende behandlingsformer såsom insulin og GLP-1-analoger," siger Alexander Rosendahl, ph.d.-forsker fra Hagedorn Instituttet under Novo Nordisk.

 Nyt hjertefund med betydning for diabetes

 Marihuana kan være gavnligt mod diabetes

 Diabetes bliver et marked for de allerstørste 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier