MedWatch

Nye solide resultater fra potentiel Novo-blockbuster

Novo Nordisk har i dag præsenteret positive fase 3-data på selskabets næste store, potentielle blockbuster, kombinationspræparatet IDegLira, der består af Tresiba og Victoza.

Foto: Novo Nordisk/PR

En reduktion af både langtidsblodsukkeret og vægten.

Det er resultaterne, som Novo Nordisk i dag har fremlagt på den internationale diabeteskongres International Diabetes Federation (IDF). Der er tale om nye fase 3-data fra DUAL II-studiet for selskabets lægemiddelkandidat IDegLira.

IDegLira er den første kombination af langtidsvirkende basal insulin og en GLP-1-analog til dosering i én samlet injektion én gang dagligt, som er under udvikling hos Novo Nordisk. Det er således en kombination af produkterne Tresiba og Victoza.

Blockbuster

”Mange patienter er bekymrede over insulinbaserede behandlinger, fordi de er bange for at tage på i vægt og frygter at få for lavt blodsukker. IDegLira har i DUAL II-studiet vist en imponerende reduktion af langtidsblodsukkeret og et vægttab på 2,7 kg hos patienter, som var utilstrækkeligt reguleret med basal insulin. Det er fantastiske resultater for denne patientgruppe, især når der samtidig er lav forekomst af for lavt blodsukker og få mave-tarm-bivirkninger,” udtaler professor John Buse, University of North Carolina School of Medicine, Chapel Hill, i en meddelelse fra Novo Nordisk.

Novo Nordisk indsendte registreringsansøgning på præparatet til de europæiske myndigheder i maj.

”Det kommer ikke som den store overraskelse, det var ventet, at selskabet ville indsende ansøgning på det her produkt omkring det her tidspunkt. Vi estimerer et topsalg i 2020 på 7,5 mia. kr., og dermed bliver det her produkt i sig selv en global blockbuster,” sagde Jyske Bank-analytiker Frank H. Andersen til MedWatch i den forbindelse.

I slutningen af januar, før FDA havde afvist at godkende Tresiba, der sammen med Victoza udgør IDegLira, lå analytikeren dog oppe på 12,5 mia. kr. Dermed har afvisningen ifølge Jyske Bank umiddelbart kostet danskerne 5 mia. kr. i topsalg.

Sænker både blodsukker og vægt

Efter 26 uger medførte IDegLira doseret én gang dagligt ifølge DUAL II-studiet en gennemsnitlig reduktion i langtidsblodsukkeret på 1,90 pct. mod en reduktion på 0,89 pct. hos deltagere, der udelukkende fik Tresiba.

Deltagere med type 2-diabetes, der fik IDegLira, oplevede et gennemsnitligt vægttab på 2,7 kg i forhold til baseline; til sammenligning opnåede deltagere, der fik Tresiba, intet vægttab.

"Forekomsten af hypoglykæmi var sammenlignelig for de to grupper (24 pct for IDegLira mod 25 pct. for Tresiba), hvilket viser, at der med IDegLira blev opnået en bedre blodsukkerregulering i forhold til Tresiba ved sammenlignelige insulindoser uden forøget risiko for hypoglykæmi. Forekomsten af bekræftet hypoglykæmi pr. person var 1,5 tilfælde for IDegLira mod 2,6 tilfælde for Tresiba," skriver Novo Nordisk bl.a. om resultaterne.

Novo-chef: Finder ny kærlighed

Novo må se konkurrenterne løbe med hovedrollerne

Analytiker: Novo har en ny blockbuster på hånden

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier