Bedre bundlinje end ventet fra Merck

Merck præciserer prognosen efter sundt tredje kvartal 2013.
AF RITZAU FINANS

Medicinalgiganten Merck kom solidt igennem tredje kvartal med en justeret indtjening, der var langt bedre end forudset. Til gengæld var omsætningen lidt under markedets bud.

Merck solgte i kvartalet for 11,03 mia. dollar og dermed en anelse mindre end de ventede 11,13 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Salget af diabetesmidlet Januvia faldt til 927 mio. dollar fra 975 mio. dollar i samme kvartal af 2012. Ifølge Bloomberg News havde en enkelt analytiker meldt om et salgsestimat på 1,02 mia. dollar for Januvia.

Janumet - blandingen af Januvia og metformin - solgte for 442 mio. dollar mod 405 mio. dollar samme kvartal et år forinden.

Bedre bundlinje end ventet

På bundlinjen klarede Merck sig dog stærkt i forhold til estimaterne. Den justerede indtjening per aktie var 92 cent, hvor markedet ifølge Bloomberg News ventede 87 cent.

For hele 2013 ser Merck nu en indtjening på 3,48 til 3,52 dollar per aktie - en præcisering i forhold til det tidligere spænd på 3,45 til 3,55 dollar per aktie.

Ifølge Bloomberg News var gennemsnitsestimatet i markedet på 3,47 dollar per aktie inden regnskabet.

Merck oplyser på på selskabets telekonference efter regnskabet, at firmaet skuffede med salget af diabetespillen Januvia i tredje kvartal, hvor prispres resulterede i en tilbagegang i omsætningen af DPP-4-hæmmeren sammenlignet med det tilsvarende kvartal sidste år.

Relativt fladt marked

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg News ser Merck det orale diabetesmarked som "relativt fladt", og vurderingen er, at der skal en stigning i Januvia-recepterne til, før omsætningen af midlet kan øges.

Januvia taber desuden "en lille smule" markedsandel hver måned, fortæller selskabet på telekonferencen. Derfor er vil der komme fokus på at generobre markedsandele for storsællerten næste år.

Har du fingeren på pulsen?

MedWatch præsenterer fredag den 15. november Medwatch Brancheanalysen 2013 på et morgenmøde i København. Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Mercks hepatitis-kandidat får Breakthrough-status 

Årets største fase 3-skuffelser 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også