MedWatch

Enstemmig anbefaling af J&J's hepatitis-medicin

Et ekspertpanel under de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har stemt for en godkendelse af ny medicin til behandling af hepatitis C fra Johnson & Johnson. Alle 19 panelmedlemmer stemte for.

Foto: Colourbox

Lægemidlet Simeprevir, som er udviklet i et samarbejde mellem det svenske selskab Medivir og Johnson & Johnson-koncernens forskningsselskab Janssen Research & Development, er godt på vej mod at blive godkendt til det amerikanske marked.

Det må være konklusionen efter, at et ekspertpanel under FDA – det såkaldte Antiviral Drugs Advisory Committee – enstemmigt har anbefalet godkendelse af medicinen.

Alle 19 panelmedlemmer stemte for en godkendelse af Simeprevir, også kendt som TMC435, til behandling af voksne patienter med genotype 1 af hepatitis C virussen. Anbefalingen gælder for piller af 150 mg med en cocktail af Simeprevir og de to standardbehandlinger på området, pegyleret interferon og ribavirin, til indtagelse en gang om dagen.

Så godt som godkendt

”Vi er meget glade med den positive anbefaling af Simeprevir fra rådgivningspanelet, og vi sætter pris på den grundige gennemgang af vores data. Vi håber, at FDA vil følge anbefalingen og efter behandling af ansøgningen gøre Simeprevir tilgængeligt for patienter med kronisk hepatitis C genotype 1,” udtaler Katia Boven, direktør for Infectious Diseases and Vaccines i Janssen, i en pressemeddelelse.

En positiv anbefaling er ikke nødvendigvis lig med godkendelse, men i de fleste tilfælde vælger FDA at skele kraftigt til sine rådgivningspanelers anbefalinger. Og med den enstemmige afgørelse in mente, tyder meget altså på, at Simeprevir kan være på vej på det amerikanske marked i den nærmeste fremtid.

 Hep C-medicin på vej mod milliardmarked 

 Hepatitis-medicin får internt FDA-ok med hage 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier