MedWatch

Bavarian overvejer kursændring

Stifter, storaktionær og bestyrelsesformand i biotekselskabet Bavarian Nordic, Asger Aamund, vil gerne indføre en kendt incitamentsaflønnings-model, men de danske skatteregler er et problem. Ambu-chef Lars Marcher henviser til janteloven.

Foto: Nikolaj Svennevig / Jyllands-Posten

I kølvandet på finanskrisen har særligt den finansielle verden været omgærdet af historier om store bonusser til topchefer, der ikke har været deres enorme hyre værd. Men incitamentsaflønning er i grundtan- ken en god idé. Problemet er, at man i Danmark ikke har mulighed for at benytte sig af den mest hensigtsmæssige ordning, lyder det fra Asger Aamund, bestyrelsesformand for Bavarian Nordic, der overvejer i en periode at erstatte optioner med større bonus.

Grundprincippet i optioner til ledelsen findes i en ganske banal holdning blandt aktionærerne. Hvis ledelsen skaber værdi for aktionærerne, så er det også rimeligt, at ledelsen får en økonomisk gevinst ud af det. I Danmark, og i øvrigt i det meste af Europa, har optionsprogrammer dog fortsat ikke vundet samme indpas, som man ser på den anden side af Atlanten.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier