Genmab opnår positive resultater i sklerosestudie

Det danske biotekselskab Genmab har offentliggjort lovende resultater for en lægemiddelkandidat til behandlingen af multipel sklerose.
Foto: Genmab, PR
Foto: Genmab, PR
Af Ritzau Finans

Biotekselskabet Genmab har offentliggjort de overordnede resultater fra et studie med medikament til behandling af multipel sklerose. Og resultaterne er overvejende positive, fremgår det af meddelelsen, der blev offentliggjort torsdag aften.

Det potentielle lægemiddel - ofatumumab - viste en signifikant reduktion i det samlede antal af nye hjernelæsioner, og der var ingen uventede bivirkninger ved brugen. Det viser top-line resultaterne fra studiet, der er et fase 2-studie med en formulering af ofatumumab til behandling af den mest almindelige form for multipel sklerose (sklerose med gentagne tilbagefald - recidiverende-remitterende multipel sklerose).

I alt blev 232 patienter behandlet, og der var en klar adskillelse fra placebo i forhold til det samlede antal nye hjernelæsioner (gadolinium-forstærkede læsioner) hos de patienter, som blev behandlet med alle doser ofatumumab i forhold til patienter, som blev behandlet med placebo i de 12 uger, forsøget varede.

Tegn på succes

Dataanalysen viser en 65 procents reduktion i det samlede antal nye hjernelæsioner for alle doser i hele perioden. Og i ugerne 4 til 12 var der en 90 procents reduktion i det samlede antal nye tilfælde.

Der var samtidig ingen uforudsete bivirkninger, og den hyppigst forekomne bivirkning var injektionsrelaterede reaktioner som blev blev observeret i 52 pct. af patienterne, som fik ofatumumab i forhold til 15 pct. af patienterne, som fik placebo.

Der blev rapporteret fem alvorlige bivirkninger, hvor alle patienterne havde fået en 60 mg dosis ofatumumab.

"Vi er glade for resultaterne fra dette studie, som vi mener understreger potentialet ved subkutan ofatumumab til behandling af recidiverende-remitterende multipel sklerose," udtaler Genmabs koncernchef Jan van de Winkel i meddelelsen.

Ofatumumab, som er et humant monoklonalt antistof, som retter sig mod en epitop i CD20-molekylet, udvikles under en fælles udviklings- og samarbejdsaftale mellem Genmab og GSK. I henhold til selskabernes aftale er GSK eneansvarlig for udviklingen af ofatumumab i de autoimmune indikationer og de dertil hørende omkostninger.

Aktien i Genmab steg torsdag 2,0 pct. til 231,5.

 Stærke data afbryder fase 3-studie 

 Genmab indsender ny ansøgning til EMA

 Genmab-rival rejser over 600 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også