MedWatch

Børshus: Lang Brintellix-opstart giver lavere anbefaling

Det amerikanske børshus JPMorgan er positiv over for Lundbecks nye antidepressiv Brintellix, mens det vil tage tid, før Lundbeck for alvor kan høste frugterne af FDA-godkendelsen.

Foto: Lundbeck, PR

Det er ganske positivt for Lundbeck, at det danske medicinalselskab sammen med partneren Takeda Pharmaceuticals har opnået en amerikansk godkendelse af antidepressivet Brintellix. Men lanceringen af lægemiddelhåbet kan meget vel trække ud, og derfor kan der gå noget tid, før Lundbeck for alvor høster frugterne af godkendelsen, vurderer det amerikanske børshus JPMorgan.

Banken sænker derfor også sin anbefaling af Lundbeck til "neutral" fra tidligere "overvægt", mens kursmålet blot sænkes med 2 kr. til 143 kr., hvilket fortsat efterlader et kurspotentiale på 20,5 pct. med mandagens lukkekurs på 118,70 kr. Potentialet kan dog først for alvor indfries på lidt længere sigt, vurderer JPMorgan.

"Efter den amerikanske godkendelse af Brintellix har vi genovervejet vores lanceringsforudsigelser. Vores topsalgsforventning på 2 mia. dollar fastholdes, men vi indregner en langsommere lancering end tidligere med plads til tid til yderligere data og tilskudsforhandlinger," skriver JPMorgan i et analysenotat tirsdag og uddyber:

"Den amerikanske godkendelse af Brintellix sænker risikoen for en tilbagevenden til vækst, men det giver også mere forsigtige forventninger til den indledende fase, og det sænker estimaterne.

På længere sigt løfter JPMorgan dog sine estimater for Lundbeck, hvilket også afspejles i kursmålet på 143 kr. og dermed kurspotentialet på godt 20 pct.

 Lægerne bliver igen Lundbecks udfordring

 Analytiker: Brintellix skal lukke hullet

 FDA godkender Lundbecks depressionsmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier