MedWatch

Boehringer lukker fabrik og fyrer 1.100

Det tyske medicinalselskab Boehringer Ingelheim lukker sin fabrik Ben Venue Laboratories og fyrer samtidig samtlige 1.100 medarbejdere fra fabrikken efter længere tids produktionsproblemer.

Det Boehringer Ingelheim-ejede amerikanske selskab Ben Venue Laboratories har besluttet at lukke sin fabrik i byen Bedford, Ohio i USA, fremgår det af en pressemeddelelse.

”På trods af den fortsatte støtte fra FDA, den enorme dedikation fra medarbejderne samt væsentlige investeringer i at opgradere faciliteterne, kan selskabet ikke vende tilbage til et bæredygtigt niveau i produktionen,” hedder det i meddelelsen.

Det betyder, at Ben Venue-fabrikken vil stoppe produktionen ved udgangen af året. Samtidig vil man afskedige samtlige 1.100 medarbejdere ved fabrikken igennem en udfasningsperiode, som begynder i næste måned og løber frem til 2014.

Fabrikken i Bedford leverer lægemidler til en lang række andre selskaber, heriblandt kræftlægemidlet Doxil for Johnson & Johnson, og produktionen er primært rettet mod ”generiske, sterile injektionsmidler”.

”Boehringer anerkender nødvendigheden af Bedford-laboratoriet - Ben Venues forretning for generiske, sterile injektionsmidler - og afsøger strategiske muligheder for stadig at kunne levere disse produkter til patienterne,” skriver selskabet.

Produktionsproblemer

I de senere år har Ben Venue flere gange haft problemer med de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, pga. produktionsproblemer ved fabrikken – og det har kostet.

”Selvom foreløbige kontroller, der er gennemført for at sikre produktionskvaliteten, har været effektive indtil videre, så er det ikke holdbart i det lange løb. Omfanget af de investeringer og den tid, der kræves for at overvinde de systemiske udfordringer i produktionen, er ikke bæredygtigt,” skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Ben Venue anslår, at man ville se driftstab på omkring 700 mio. dollar over de næste fem år, oveni de 350 mio. dollar, som man allerede har investeret i faciliteterne, og derfor har man altså besluttet at trække stikket.

Det er anden gang på kort tid, at Boehringer er nødt til at lukke en fabrik og fyrer medarbejderne. I august gik det ud over arbejdspladser i den amerikanske by Petersburg.

Læs mere her: Boehringer lukker fabrik og fyrer medarbejdere

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier