Lundbeck vil skære omtrent 100 danske stillinger

Både it-folk, HR-medarbejdere, finansansatte og indkøbere i Lundbecks danske afdeling kan se frem til at få skåret i staben. Det er konsekvensen af en omstrukturering, der blandt andet skal styrke Lundbeck til nye lanceringer.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den danske del af Lundbeck må acceptere at få skåret en god luns af medarbejderstaben fra. Som led i den omstrukturering, der skal forberede Lundbeck på fremtidige produktlanceringer og skabe mere værdi for aktionærerne, skal omtrent 100 af stillingerne væk.

"Det forslag, vi har lagt frem i dag gør, at det på længere sigt vil have en konsekvens på omkring 100 medarbejdere (i Danmark, red.). Det her program er fuldt implementeret ved udgangen af 2016," siger koncernfinansdirektør Anders Götzsche til MedWatch.

Lundbeck forventer at omstrukturere sine administrative serviceydelser i Europa og som følge heraf etablere et business-service center i Polen. I alt over hele Europa vil det få indvirkning på omkring 180-200 stillinger i perioden 2014-2015.

It, HR, finans og indkøb

Hvilke funktioner i Danmark går det ud over?

"Det er vigtigt at holde sig for øje, at vi har ændret på vores europæiske struktur. I stedet for at have 30 datterselskaber, har vi lavet 10 enheder. Det betyder, at vi har en helt anden kommerciel og markedsmæssig struktur i Europa. Som konsekvens af det, har vi lavet en beslutning om at standardisere og effektivisere vores services inden for HR, it, finans og indkøb. Det er det, vi vil få implementeret."

Lundbeck lancerede den 20. juni 2013 Fit for the Future-spareprogrammet, der har til formål at reducere kompleksitet, forøge organisationens effektivitet og frigøre ressourcer for at sikre en vellykket overgang til et nyt og bæredygtigt Lundbeck. Programmet ventes i alt at give årlige besparelser på over 500 mio. kr. allerede fra 2016.

"Vi etablerer et yderligere center i Polen, hvor vi kan få højtuddannede medarbejdere til et omkostningsbevidst niveau. Krakow, hvor vi flytter det til, er en universitetsby, og vi skal servicere hele Europa, inklusive Danmark. Derfor har vi fundet, at det var en optimal lokation."

Justerer efter væksten

Vil vi se flere store udmeldinger om besparelser fremadrettet?

"Vi vil fortsat blive ved med at arbejde på, at vi har et Lundbeck, som er gearet til at møde de udfordringer, vi har på markedet, og også sikre at vi frigør ressourcer, så v kan investere i nye lægemidler. Derfor vil vi fortsætte med at kigge på alle omkostningskategorier, også i fremtiden. "

Så kan vi forvente at se flere udmeldinger som led i strategien Fit for the Future?

"Hvis du mener, om vi har planer om at nedlægge flere stillinger, så nej. Vi har annonceret, hvad vi mener, vi skal have gjort nu, men vi vil klart kigge på hele tiden at sikre, at vi har den rette omkostningsbase."

Anders Götzsche peger på, at Lundbeck er i gang med at ansætte 200 sælgere i USA på grund af produktlanceringerne i landet.

"Vi justerer hele tiden til de markeder, vi er i, og der hvor vi kan se vækst. Der vil være nogle områder, hvor vi nedlægger stillinger, og andre hvor vi ansætter. Når vi laver de her nedskæringer, så skal vi jo ansætte et tilsvarende antal mennesker i et servicecenter, som skal servicere Europa, inklusiv Danmark. Så samlet set vil koncernen have det samme antal personer, vi flytter bare rundt på ressourcerne."

 Her er lægemidlerne, der brillerer for Lundbeck 

 Analytiker: Betingelserne har ændret sig for Lundbeck

 Lundbeck hæver forventningerne - og varsler fyringer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også