MedWatch

Gilead får godkendt HIV-medicin i Europa

Amerikanske Gilead Sciences har fået godkendt et lægemiddel som en såkaldt boosting agent til allerede markedsførte HIV-terapier i samtlige EU lande.

EU-Kommissionen har godkendt Gilead sciences’ lægemiddel Tybost til markedet i samtlige 28 EU-lande. Det oplyser det amerikanske selskab i en pressemeddelelse.

Medicinen er blevet godkendt som en såkaldt boosting agent til daglig brug i kombination med protease-hæmmerne atazanavir og darunavir, der begge er markedsgodkendte til behandling af HIV.

Tybost er designet til at øge effekten af disse gængse behandlinger mod sygdommen ved at undertrykke enzymet CYP3A, som ellers nedbryder medicinen i blodet, oplyser selskabet.

Godkendelsen beror på et fase 3-studie, som viste, at Tybost var ligeså sikkert og effektivt som en anden boosting agent, ritonavir, i forbindelse med HIV-terapierne.

Tybost er en delkomponent af Gileads HIV-medicin Stribild, som blev godkendt i USA i august 2012 og i EU i maj 2013. Gilead ansøgte FDA om godkendelse af Tybost som enebehandling i juni 2012, men i første omgang blev ansøgning afvist. Man planlægger dog at genansøge i den nærmeste fremtid. Lægemidlet er godkendt som enebehandling i Canada.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier