MedWatch

Novo har flere patienter i vigtigt studie

Novo Nordisk har indrullet over 500 flere patienter i vigtigt hjerte-kar-studie.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks største kliniske studie hidtil - det såkaldte LEADER-studie - er blevet endnu større end oprindeligt planlagt. Det vigtige studie, hvis patientkarakteristika er offentliggjort onsdag på den europæiske diabeteskonference i Barcelona, skal vise de hjerte-kar-mæssige effekter ved brug af Novos diabetesmiddel Victoza.

Facit efter ca. halvandet års patientrekruttering er, at alt 9340 voksne indgår i studiet. Det er 586 flere end det oprindelige mål. Studiet omfatter i alt 7592 voksne, der i forvejen har lidt af hjerte-kar-sygdomme, samt 1748 voksne, der ved rekrutteringen havde høj risiko for at få hjerte-kar-sygdomme, oplyser Novo i en pressemeddelelse.

Rekrutteringen til studiet blev indledt i september 2010 og sluttede i april 2012. Der er frem til i dag indsamlet data fra over 17.000 patientår. Studiet er dobbeltblindet, så såvel læge som patient er uvidende om, hvorvidt de får Victoza eller snydemedicin. Resultaterne fra studiet rapporteres i 2016.

Studiet vil beskrive den kardiovaskulære sikkerhed for Victoza sammenlignet med eksisterende standardbehandling.

LEADER står for Liraglutide Effect and Action in Diabetes: Evaluation of Cardiovascular Outcome Results.

Læs hele Novo Nordisks meddelelse her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier