MedWatch

Kemi-trick skal give bedre og sikrere medicin

En ny metode, som en dansk forskergruppe står for, kan føre til renere og dermed sikrere lægemidler.

Foto: Jyllands-Posten

På Københavns Universitet har en række forskere har opdaget, hvordan man som farmaceutisk virksomhed kan udvikle renere lægemidler: Metoden "Site-selective three-component reaction for dual-functionalization of peptides".

"Denne her metode åbner en helt ny skuffe fuld af værktøjer. Derfor vil den gå direkte ind i lægemiddelforskningen," forsikrer gruppens leder, Knud J. Jensen, der er professor i Kemisk Biologi og Nanobiovidenskab, i en pressemeddelelse.

Traditionelt skal kemiske lægemidler igennem nogle barske processer, og det kan naturligt proteinbaserede stoffer ikke tåle. Forskernes metode er nænsom, og udover det er det muligt at hægte to såkaldte funktionelle grupper på et protein. Kort fortalt betyder det, at den medicinske virkning bliver mere forudsigelig og kontrollerbar, lyder det.

Læs om metoden i detaljer her.

 Drughunter-profilen ændrer sig 

 Milliardærer bag nyt biotekcenter i Schweiz

 Topchef: Dansk biotek skal have et skub bagi 

 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier