MedWatch

Novo tæt på ny godkendelse

Novo Nordisk får meget snart svar på, hvorvidt selskabet får godkendt dets nye blødermiddel i både USA og Europa.

Foto: Novo Nordisk PR

Det 16 år siden, Novo Nordisk sidst fik et blødermiddel godkendt i USA. Men senest om en måned får det danske medicinalselskab ifølge Berlingske Business svar på, om man får den næste godkendelse.

Der er tale om faktor XIII-lægemidlet turoctocog alfa til behandling af blødersygdommen hæmofili type A, den største bløderindikation, hvor der sælges for omkring 33 mia. kr. årligt.

Også i EU ventes en snarlig tilbagemelding.

"I USA kører vi efter FDAs nye proces, som blandt andet betyder, at vi er sikret et svar seneste et år efter, at vi sendte ansøgningen ind. Det venter vi os meget af og håber på en snarlig godkendelse og en hurtig lancering næste år. Det samme gælder EU," siger Anne Prener, Novo Nordisks øverste chef for hæmofiliforretningen, til Berlingske.

Analytikere har tidligere udtrykt deres skepsis i forhold til turoctocog alfa, da de ikke mener, at den i særlig grad differentierer sig fra konkurrenternes produkter, og samtidig er lægestanden konservativ i forhold til at udskifte behandlingsformer.

I dag har Novo Nordisk ét produkt, NovoSeven, på markedet. Det produkt solgte sidste år for i alt 8,9 mia. kr.

 FDA godkender Novo-rivals blødermedicin

 Analytiker: Dette bliver afgørende for Novos blødermiddel

 Positive resultater for nyt Novo-blødermiddel

 Novo-rival ét skridt nærmere det amerikanske marked

 Bayer stopper udvikling af blødermiddel

 Lillebroderen i Novo Nordisk i vækst-humør 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier