MedWatch

Gilead indleverer ansøgning om nyt kræftmiddel

Amerikanske Gilead Sciences har ansøgt om FDA-godkendelse af et nyt lægemiddel til behandling af leukæmi og lymfekræft.

Gilead Sciences har netop indleveret en såkaldt NDA (New Drug Application) for kræftmedicinen Idelalisib til de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA. Det oplyser det amerikanske selskab på sin hjemmeside.

Medicinen virker ved at hæmme proteinet PI3K delta, som er meget aktivt i vise former for leukæmi og lymfekræft, og ansøgningen til FDA gælder for indikationen, indolent Non-Hodgkins Lymfom (iNHL).

Det er en gruppe af uhelbredelige og langsomt fremvoksende lymfekræft-sygdomme, som er svære at behandle med kemoterapi og kan føre til livstruende komplikationer såsom alvorlige infektioner og nedbrydning af knoglemarven, skriver selskabet.

Ansøgningen understøttes af positive kliniske data fra et fase 2-studie med 125 patienter med lymfekræft. Herudover er Gilead allerede i gang med en række fase 3-studier med lægemiddelskandidaten som kombinationsbehandling af iNHL og kronisk lymfatisk leukæmi (CLL).

Selskabet forventer at søge om godkendelse af Idelalisib i EU i fjerde kvartal af indeværende år.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier